Rus borsası çöküşte

Rusya’nın kısmi seferberlik ilan etmesiyle Rus borsası çökmeye devam ediyor. Rusya için önemli hale gelen Yandex, Gazprom, Lukoil gibi Rus şirketler günden güne yaklaşık yüzde 10’un üzerinde değer kaybediyor.

Yayınlanma: 11:09 21-09-2022
Güncellenme: 11:09 21-09-2022
Rus borsası çöküşte

Ukrayna’ya geniş çaplı işgal girişimi başlatan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu sabah kısmi seferberlik ilan etti. Rus lider Putin, “Meclise bugün bilgi verilecek, bugünden itibaren seferberlik kararı geçerli olacak” açıklamasının ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu 300 bin Rus askerin çağrılacağını duyurdu.

RUS ŞİRKETLER DEĞER KAYBEDİYOR

Putin Rusya’sının yeni kararıyla birlikte Rusya borsası güne çöküşe başladı. Rus şirketler dün büyük değer kaybı yaşadıktan sonra bugün de çöküşe devam ediyor. Bugün Rus borsasında elde edilen bilgilere göre, Rus arama motoru Yandex yüzde 13 üzeri, Rusya’nın en büyük doğal gaz şirketi Gazprom yüzde 9 üzeri, Rusya’nın en büyük ikinci petrol şirketi Lukoil yüzde 10 üzeri, Rus doğal gaz şirketi Rosneft yüzde 10 üzeri, Rusya’nın doğal gaz şirketi Novatek yüzde 11 üzerinde değer kaybetti. Rusya’nın en büyük bankası olarak bilinen devlet bankası Sberbank da yüzde 8 üzerinde değer kaybetti.

RUS VATANDAŞLARI ÜLKEDEN KAÇMAYA ÇALIŞIYOR

Rusya Devlet Başkanı Putin’in seferberlik ilan etmesi ve Rus borsasının çöküşüyle birlikte Rus vatandaşlar ülkeden kaçıyor. Rusya’daki uçak bilet fiyatlarının dudak uçuklattığı gündeme geldi. Rusya’dan kaçmak isteyen vatandaşların 80 bin rubleye bilet aldığı belirtiliyor. Şirketlerin değer kaybetmesiyle birlikte Rus milyarderlerin akıbeti ise merak konusu oldu.

 

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN