Abone Ol

Kerç Köprüsü’nde patlama: Ukrayna Rusya'nın iddiasına cevap verdi

İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen Kerç (Kırım) Köprüsü’nde 8 Ekim 2022 tarihinde patlama meydana geldi. Rusya, patlamanın arkasında Ukrayna İstihbaratının olduğunu iddia etti. Ukrayna, işgalci Rusya’nın söz konusu iddiasını “saçmalık” olarak nitelendirdi.

Yayınlanma: 13:10 12-10-2022
Güncellenme: 13:10 12-10-2022
Kerç Köprüsü’nde patlama: Ukrayna Rusya'nın iddiasına cevap verdi

Ukrayna-Rusya Savaşı’nın başından beri Kırım ile Rusya’nın kara bağlantısını sağlayan ve işgalci Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgaliyle inşa edilen Kerç (Kırım) Köprüsü’nde cumartesi sabahı yangın çıktı. Rus işgalcilerin açıklamasına göre köprüden geçen kamyonun infilak etmesi sonucu karayolu köprüsünün bir kısmı çöktü. Ayrıca patlama anında demiryolu köprüsünden geçen ve yakıt tankerlerini taşıyan tren yanmaya başladı.

FSB: KERÇ KÖPRÜSÜ PATLAMASININ ARKASINDA UKRAYNA VAR

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), bu sabah yaptığı açıklamada Kerç Köprüsü’ndeki patlamanın arkasında Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğünün olduğunu ileri sürdü. FSB açıklamasında, “Saldırının arkasında, Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü Başkanı Kirilo Budanov, çalışanları ve ajanları var”  ifadelerine yer verdi.

“FSB PUTİN REJİMİNE HİZMET EDEN SAHTE BİR KURUMDUR”

İşgalci Rusya’nın söz konusu iddialarını değerlendiren Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü Sözcüsü Andriy Yusov, “FSB ve soruşturma komitesinin faaliyetleri tamamen saçmalıktır. Bu, Putin rejimine hizmet eden sahte bir kurum. Dolayısıyla onların iddialarını yorumlamayacağız.” dedi.

FSB’NİN SAHTECİLİĞİ PAYLAŞTIĞI GÖRÜNTÜLERDE ORTAYA ÇIKTI

Rusya’nın sahteciliği ayrıca paylaştığı görüntülerde de ortaya çıktı. FSB güya Kerç Köprüsü’nde patlayan tırın röntgenini paylaştı. Röntgende kamyondaki bir yedek tekerleğin ve önündeki bir aksın olmadığı görülüyor. Öte yandan FSB’nin paylaştığı videodaki kamyonun yedek tekerleğe sahip olduğu ve önde iki tekerleğin yer aldığı görülüyor.

Kaynak: İGFA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN