Abone Ol

Kerç Köprüsü’nde patlama: Rusya suçu Ukrayna istihbaratına attı

İşgalci Rusya tarafından yasa dışı olarak Kerç Boğazı üzerine inşa edilen Kerç (Kırım) Köprüsü’nde 8 Ekim 2022 tarihinde patlama meydana geldi. Rusya, patlamanın Ukrayna İstihbaratı tarafından organize edildiğini iddia etti.

Yayınlanma: 10:10 12-10-2022
Güncellenme: 10:10 12-10-2022
Kerç Köprüsü’nde patlama: Rusya suçu Ukrayna istihbaratına attı

Ukrayna-Rusya Savaşı’nın başından beri Kırım ile Rusya’nın kara bağlantısını sağlayan ve işgalci Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgaliyle inşa edilen Kerç (Kırım) Köprüsü’nde cumartesi sabahı yangın çıktı. İşgalci Rus ordusunun askeri üs haline getirdiği Kırım’dan Ukrayna’daki savaşa ana ikmal hatlarından birisi olan Kerç Köprüsü’nün savaşın başından beri yıkılması gündemdeydi.

Rus işgalcilerin açıklamasına göre köprüden geçen kamyonun infilak etmesi sonucu karayolu köprüsünün bir kısmı çöktü. Ayrıca patlama anında demiryolu köprüsünden geçen ve yakıt tankerleri taşıyan tren yanmaya başladı.

FSB: KERÇ KÖPRÜSÜ PATLAMASININ ARDINDA UKRAYNA VAR

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), bu sabah yaptığı açıklamada Kerç Köprüsü’ndeki patlamanın arkasında Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğünün olduğunu ileri sürdü. FSB açıklamasında, “Saldırının arkasında, Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü Başkanı Kirilo Budanov, çalışanları ve ajanları var”  ifadelerine yer verdi.

Açılan soruşturma çerçevesinde beş Rusya vatandaşı ile Ukrayna, Ermenistan vatandaşları olan üç kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

FSB’nin iddiasına göre bir muşambaya sarılı olan patlayıcı madde kargo ile Odesa’dan Bulgaristan’daki Rusçuk Limanına, daha sonra ise Gürcistan’daki Poti oradan Ermenistan’a oradan da yine Gürcistan’a ve daha sonra Rusya’ya gönderildi.

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN