Abone Ol

Karatay: Türk topraklarını işgal eden Rusya kaybedecek

Türk Edebiyatı Vakfı, Çarşamba Sohbetlerinin açılışını KTMM Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı, gazeteci, yazar Zafer Karatay ile yaptı. Karatay açılış konferansında Ukrayna-Rusya Savaşı, Kırım ve Türk Dünyasının Geleceği konularını ele aldı. Karatay, “1552’den beri Kazan’dan başlayarak Türk topraklarını işgal eden Rusya kaybedecek. Ukrayna özgür olacak. Kırım özgür olacak. Türk dünyası Rusya’nın tahakkümünden kurtulacak” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 15:10 06-10-2022
Güncellenme: 15:10 06-10-2022
Karatay: Türk topraklarını işgal eden Rusya kaybedecek

Türk Edebiyatı Vakfı, gündemdeki konuları ele aldığı Çarşamba Sohbetlerine kaldığı yerden devam ediyor. Vakıf, kısa bir aradan sonra yeniden başlattığı Çarşamba Sohbetlerinin açılışını Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı, gazeteci, yazar Zafer Karatay ile yaptı. 5 Ekim saat 17.00’de açılış konferansını yapan Karatay, Ukrayna-Rusya Savaşı, Kırım ve Türk Dünyasının Geleceği konu başlığıyla konuşma gerçekleştirdi.

Konferansın açılışını yapan Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı, vakfın Türk dünyasının her yerinde yaşayan Türklerin durumu, kültürü, edebiyatı gibi konuların ele alındığı bir çatı olduğunu söyledi.

“TÜRK DÜNYASI TAHAKKÜMDEN KURTULACAK”

Zafer Karatay konuşmasını, “Bu savaşı Ukrayna kazanacak, biz kazanacağız, insanlık kazanacak. 1552’den beri Kazan’dan başlayarak Türk topraklarını işgal eden Rusya kaybedecek. Ukrayna özgür olacak Kırım özgür olacak. Türk dünyası Rusya’nın tahakkümünden kurtulacak. Türk Cumhuriyetleri tam bağımsız olacak. İsmail Gaspıralı’nın mezarı Cengiz Dağcı’nın mezarı işgalden kurtulacaktır” sözleriyle tamamladı.

“KIRIM TATARLARI KAZANACAK”

Karatay konuşmasının ardından konferansa katılım sağlayan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi Gülnara Bekirova’yı ve eşi eski siyasi tutsak Edem Bekirov’un durumunu anlatarak Gülnara Hanım’ı kürsüye davet etti. Bekirova, yardımları için Türkiye’ye ve Türk halkına teşekkür etti. Kırım Tatarlarının yaşadıkları onca acıya rağmen inançlarını kaybetmediklerini dile getiren Bekirova, sonunda Kırım Tatarlarının kazanacağını ve vatanlarında özgürce yaşayacağını söyledi.

Kaynak: DHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN