Abone Ol

İşgalciler Kırım Tatar siyasi tutsağı zorunlu psikiyatri muayenesine gönderdi

İşgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla uydurduğu sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar aktivist, siyasi tutsak Enver Kroş psikiyatri hastanesine sevk etti.

Yayınlanma: 13:10 06-10-2022
Güncellenme: 13:10 06-10-2022
İşgalciler Kırım Tatar siyasi tutsağı zorunlu psikiyatri muayenesine gönderdi

Rus işgali altındaki Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi, zorunlu psikiyatri muayenesini bir baskı aracı olarak kullanmaya devam ediyor. İşgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurgulanan sözde Hizb-ut Tahrir davası kapsamında alıkonulan Kırım Tatar aktivist, siyasi tutsak Enver Kroş’un psikiyatri hastanesine sevk edildiği bildirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan avukat Emil Kurbedinov, psikiyatri muayenesinin bir baskı aracı olduğunu vurgulayarak, “Bana göre, FSB bu uygulamayı asılsız olarak yürütüyor.” dedi.

İŞGALCİ GÜÇLERİN KIRIM TATARLARINA YÖNELİK BASKISI SÜRÜYOR

Rus işgali altındaki Kırım’da, 11 Ağustos 2022 tarihinde yine toplu baskınlar meydana geldi. İşgalci Rus güçleri, Canköy kentinde Kırım Dayanışması gazetecisi Vilen Temeryanov, Kırım Tatar aktivist Enver Kroş, Seyityaya Abbozov, Murat Mustafayev’in evine baskın yapıldı. Ayrıca işgalciler, Canköy’e bağlı Özernoye köyünde Edem Bekirov’un ve Timofeevka köyünde ise Rinat Aliyev’in evlerinde arama yaptılar. Daha sonra Akmescit’in Kremlin kontrolündeki sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi alıkonulan Kırım Tatarları hakkında tutuklama kararı aldı.

Kırım Tatar avukat Emil Kurbedinov, Rus işgal güçlerinin alıkoyma sırasında Kırım Tatarı Enver Kroş’a işkence uyguladığını duyurdu. Avukat alıkonulma sırasında FSB görevlilerin uyguladığı muamelesini şu şekilde aktardı:

Kroş’un elleri arkadan kelepçelendi, sırt üstü yatırıldı ve kollarını yukarıya kaldırmaya, vücudunu yere vurmaya başladılar. Daha sonra boynuna kemer geçirip ellerle burnu ve ağzını kapatıp boğma girişimlerinde bulundular. Ayrıca vücuduna tekme atıldı, bacaklarına basıldı, kafasına vuruldu.” diye anlattı.

İŞGALCİLER DAHA ÖNCE DE ENVER KROŞ’A İŞKENCE UYGULAMIŞTI

İşgalciler Ocak 2018’de Kırım Tatar aktivist Enver Kroş’un evinde arama düzenlemişti. Daha sonra Kremlin kontrolündeki sözde mahkeme Kroş’u güya “aşırı örgütünün propagandasını yapmakla” suçlu bularak hakkın 10 gün hapis cezası kararı almıştı. Ayrıca Rus işgal güçleri, Aralık 2015’te Enver Kroş’a elektrikle işkence yapılmıştı.

Kaynak: QHA
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN