Abone Ol

İrpin Belediye Başkanı Aleksandr Markuşin duyurdu

Kritik bölge Ukrayna kontrolünde

Yayınlanma: 18:03 28-03-2022
Güncellenme: 02:06 27-06-2022
İrpin Belediye Başkanı Aleksandr Markuşin duyurdu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta Ukrayna'nın Donbas bölgesine özel askeri operasyon talimatı vermesinin ardından başlayan Rusya Ukrayna savaşında flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul'da yapılması konusunda mutabık kalındı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Rusya-Ukrayna müzakerelerine ilişkin "Önümüzde yeni bir müzakere turu var çünkü biz barış arıyoruz. Bana söylenene göre Türkiye'de yüz yüze görüşmeler olacak" açıklamasında bulundu. Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakere görüşmeleri tüm dünya tarafından yakından takip edilirken, bölgeden önemli bir son dakika haberi geldi. İrpin Belediye Başkanı Aleksandr Markuşin, Kiev yakınındaki bölgenin yeniden Ukrayna kontrolünde olduğunu duyurdu.

Hem Rusya hem de Ukrayna kanadından peş peşe açıklamalar gelirken, gün içerisinde önemli gelişmeler yaşandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. İki lider, Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin bir sonraki toplantısının İstanbul'da yapılması konusunda mutabık kaldı.

Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştirebilecek olan bu önemli görüşme ile ilgili bir açıklama da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den geldi. Türkiye'de yapılacak olan Rusya-Ukrayna müzakerelerine ilişkin "Önümüzde yeni bir müzakere turu var çünkü biz barış arıyoruz. Bana söylenene göre Türkiye'de yüz yüze görüşmeler olacak" dedi.

18.20: Rusya ve Ukrayna heyetleri yarın saat 10.30'da Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya gelecek.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN