Abone Ol

Erdoğan, peş peşe iki kritik zirveye katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel daveti üzerine bugün Özbekistan’da gerçekleşecek olan Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıya “Diyalog Ortağı” olarak katılacak. Zirve toplantısından sonra Erdoğan, Putin ile ikili görüşme olacak. İkili görüşmenin ana gündem başlıkları; tahıl koridoru, Ukrayna-Rusya Savaşı, Zaporijjya Nükleer Santrali, Türkiye-Rusya doğalgaz ticareti olacak.

Yayınlanma: 15:09 15-09-2022
Güncellenme: 15:09 15-09-2022
Erdoğan, peş peşe iki kritik zirveye katılacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 15-16 Eylül 2022 tarihinde, Özbekistan’ın Semerkant kentinde yapılacak olan Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet etmişti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Özbekistan’daki ŞİÖ zirvesine katılacak ardından da Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) gidecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ŞİÖ’deki toplantıya ‘Diyalog Ortaklığı’ olarak katılacak. Zirvede; Çin, İran ve Azerbaycan liderleri olacak. Liderlerin katılacağı zirvede ikili görüşmeler gerçekleşecek. En önemli görüşme Putin ile Erdoğan arasında gerçekleşecek.

TAHIL KORİDORU

 Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmenin ana gündem başlığı tahıl koridoru olacak. Tahılın fakir ülkelere ulaştırmak için neler yapılabileceğini görüşecek. Putin’in öne sürdüğü Rus tahılının da bu koridordan dünya piyasalarına sunulması değerlendirilecek.

ZAPORİJJYA NÜKLEER SANTRALİ

Ayrıca ikili görüşmede, hala devam eden Ukrayna- Rusya Savaşı da ele alınacak. Erdoğan savaşın diplomatik yollardan çözümü için değerlendirme yapılacak. Zaporijya Nükleer Santralinin çevresinde yaşanan çatışmaların konusu ele alınacak. Türkiye-Rusya arasındaki doğalgaz ticareti de görüşülecek konular arasında olacak.

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN