Abone Ol

Ege Üniversitesi “3x3 Türkiye Basketbol Turnuvasına" ev sahipliği yaptı

Ege Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen “3x3 Türkiye Basketbol Turnuvası” Ege Bölgesi yarı final maçlarına ev sahipliği yaptı.

Yayınlanma: 12:05 03-05-2023
Güncellenme: 12:05 03-05-2023
Ege Üniversitesi “3x3 Türkiye Basketbol Turnuvasına" ev sahipliği yaptı

Turnuva hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ege Bölgesi Temsilcisi Prof. Dr. Timuçin Gençer, “3x3 basketbol üçer kişilik iki takım tarafından tek potada oynanan bir oyun. Her geçen gün büyük bir hızla yayılan, oynaması ve seyretmesi son derece zevkli olan bu takım sporu, FIBA tarafından desteklenerek 10 yıl gibi kısa bir sürede Olimpik bir branş haline gelmiştir. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 2022-2023 eğitim- öğretim yılı için organize edilen Türkiye Şampiyonası finalleri Ege bölgesi grup müsabakalarına, modern tesislerimizle Ege Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Turnuvada Ege, Pamukkale, Muğla Sıtkı Koçman, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi, Celal Bayar, İzmir Bakırçay, Katip Çelebi, İskenderun Üniversitesi ile İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu takımları yarıştı.

“3x3 Türkiye Basketbol Turnuvası” Nedir? 

Heyecan verici, dinamik ve yenilikçi 3x3 Basketbol, dünyanın her yerinde oynanan farklı formatlardaki sokak basketbolundan esinlenerek geliştirildi. Maçlarda üç kişilik iki takım standart bir yarı saha içerisinde karşılaşır.3 asil 1 yedek oyuncudan oluşan takımlar yarı sahada (tek potada) 10 dakikalık maçlar oynarlar. Hücum süresi 12 saniye olan maçlarda oyuncu değişimi sınırsız olup, bireysel faul yerine takım faulü uygulanır.

Kaynak: BHA
Editör: Pelin Demir - pelindemir@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN