Depremzedelerin ihtiyaçları evlerinde gideriliyor

Kırşehir’de, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sonrası yaraların sarılması için çalışmalar sürüyor.

Yayınlanma: 16:03 10-03-2023
Güncellenme: 16:03 10-03-2023

Kırşehir’e farklı illerden gelen depremzedelerin temel ihtiyaçları Kızılay koordinesinde evlerde sağlanıyor. Kızılay Kırşehir Şube Başkanı Osman Eroğlu, deprem sonrası oluşturulan ve yardımların toplandığı depoyu kapattıklarını ve depremzedelerin ihtiyaçlarının Kızılay görevlilerince evlerinde ve kaldıkları yurtlarda giderildiğini söyledi. Eroğlu; "Depremden hemen sonra Cacabey Meydanı ve açmış olduğumuz depoda depremzede ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösterdik. Otuz gün sonra büyük depoyu kapattık ve Cacabey Meydanında oluşturduğumuz irtibat ofisi aracılığıyla hem yardımları alıyor hem de depremzede ailelerin temel ihtiyaçlarını evlerinde ve kaldıkları yurtlarda gideriyoruz" dedi.4

Depremzede ailelerin sosyal incelemelerinin sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakfı işbirliğinde yapıldığını kaydeden Eroğlu, "Depremzede ailelerin ihtiyaçları yerinde koordineli şekilde tespit edilerek destek sunuluyor. Ramazan Ayının gelmesi nedeniyle özellikle depremzede ailelerin temel gıdaya ihtiyacı var. Yardım yapmak isteyen hayırsever insanlardan da bizlerin temennisi temel gıda ihtiyaçları yönünde diğer yardımları da göz önününde bulunduruyoruz" diye konuştu.
 

Kaynak: İHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN