Abone Ol

Başkurtlar Putin'in seferberliğine karşı çıkıyor: Halkımıza karşı soykırım!

Başkurt dili ve kültürünün yanı sıra Başkurtlar için eşit hakları destekleyen, Başkurt Halk Örgütünün eski lideri Fail Alsınov, soydaşlarına seslenerek Putin’in ilan ettiği seferberliğe katılmama çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 11:10 06-10-2022
Güncellenme: 11:10 06-10-2022
Başkurtlar Putin'in seferberliğine karşı çıkıyor: Halkımıza karşı soykırım!

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya karşı 24 Şubat’ta başlattığı savaşta Rus ordusunun verdiği ağır kayıplardan sonra çareyi ülke genelinde seferberlik ilan etmekte buldu. Ukrayna’ya topyekun işgal saldırısı başlatan Rus diktatörü Putin’in seferberlik kararına tepkiler sürüyor. 

İşgalci Rusya tarafından yasaklanan Başkurt Halk Örgütünün eski lideri Fail Alsınov 24 Eylül 2022 tarihinde, Rusya’nın 21 Eylül’de ilan ettiği kısmi seferberlik karşıtı çağrıda bulundu. Başkurt aktivist Alsınov, “Başkurdistan’da Başkurt dilinin yasak olduğunu unuttunuz mu? Bu, Başkurt halkına karşı bir soykırımdır!” dedi.

BAŞKURT HALKINA KARŞI SOYKIRIM!

Fail Alsınov yaptığı çağrıda şu ifadelere dikkat çekti:

“Başkurt delikanlılarına bir çağrı! Putin’in konuşmasının ardından ülkenin dört bir yanında hareketlilik başladı. Birçok erkek ve aileleri arayıp tavsiye istiyor. Bu gerçekten çok zor bir durum. En iyi, en güçlü, en zeki Başkurt delikanlıları ateş altına alınıyor. Bu Başkurt halkına karşı bir soykırımdır!

Çocuklar kendinize dikkat edin! Başkurt topraklarının, Başkurt ülkesinin Başkurt geleceğinin size ihtiyacı var! Hepinize iyi günler! Evinize ve ülkenize barış! Ebeveynler çocuklarının acısını asla görmek zorunda kalmasınlar! Aileler dolu olsun!

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN