Abone Ol

Aliyev ve Paşinyan bugün bir araya geliyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ilk kez yapılacak olan Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’nde Ermenistan Cumhurbaşkanı Nikol Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile dörtlü görüşme yapacak. Prag’da yapılacak toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılması bekleniyor.

Yayınlanma: 12:10 06-10-2022
Güncellenme: 12:10 06-10-2022
Aliyev ve Paşinyan bugün bir araya geliyor

İlk kez yapılacak Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Toplantısında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile dörtlü görüşme gerçekleştirecek. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenecek toplantı 6 Ekim 2022’de gerçekleşecek.

Ermenistan basınına yansıyan haberlerde, Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan yaptığı açıklamada, “Hiçbir şey değişmezse bunlar esasen barış gündeminin genel tartışmasına uyan ana toplantılar olacak” dedi.

Toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılması bekleniyor. 27 Avrupa Birliği ülkesi ve beraberinde 17 AB üyesi olmayan ülkeler sağlayacak.

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN