Abone Ol

30’dan fazla ülke, Kırım Platformu Parlamenterler Zirvesi'ne katılacağını teyit etti

Ukrayna, bu sene ilk kez Kırım Platformu Parlamenterler Zirvesi’ni düzenliyor. Zirve, Ekim ayında Hırvatistan’da gerçekleşecek. Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, şimdiden 30’den fazla parlamento başkanının zirveye katılacaklarını teyit ettiğini bildirdi.

Yayınlanma: 15:10 06-10-2022
Güncellenme: 15:10 06-10-2022
30’dan fazla ülke, Kırım Platformu Parlamenterler Zirvesi'ne katılacağını teyit etti

Ukrayna tarafından düzenlenen 2. Kırım Platformu Zirvesi bu sene Rusya’nın başlattığı savaş nedeniyle çervimiçi olarak düzenlendi. Ayrıca Kırım Platformu çerçevesinde Ukrayna bu sene 24 Ekim’de ilk kez Kırım Platformu Parlamenterler Zirvesi’ni düzenliyor. Ülke savaş durumunda olduğu için Kırım Platformu Parlamenterler Zirvesi’nin ilki Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’te düzenlenecek. 

BİRİNCİ KIRIM PLATFORMU PARLAMENTERLER ZİRVESİ

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, dün Belçika Temsilciler Meclisi Başkanı Eliane Tillieux ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşme sırasında Stefançuk, Kırım Platfomu Parlamenter Zirvesi ile ilgili bilgi vererek, “30’dan fazla parlamento başkanı ve parlamentolar arası grup başkanları, Ekim ayı sonunda Hırvatistan’da yapılacak olan Uluslararası Kırım Platformu Birinci Parlamento Zirvesi’ne katılımlarını onayladılar. Bu, Ukrayna dostlarının zirvesi olacak!” dedi.

Ukrayna için Belçika Parlamentosunun da zirveye katılmasının büyük önem taşıdığını belirten Stefançuk, “Zirve, Ukrayna’nın uluslararası ortaklarıyla birlikte Kırım’ı işgalden kurtarma konusunda yaptığı çalışmaların parlamenter boyutunu yoğunlaştırmaya amaçlıyor. Ukrayna’ya ait Kırım örneğinde küresel güvenlik konularını tartışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN