Binali Yıldırım Kimdir? Biyografisi

EĞİTİM VE İŞ KARİYERİ
Erzincan’ın Refahiye İlçesi’nde doğan Binali Yıldırım Dursun ve Bahar çiftinin oğlu olarak 1955 yılında Dünyaya geldi.  İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu olduktan sonra aynı bölümden yüksek lisans yaptı. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistanlık ve araştırma görevlisi olarak çalıştı.  1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli görevlerde çalıştı.  Aynı zamanda Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda eğitim aldı.  1994 ile 1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmelerinde (İDO) Genel Müdürlük görevinde bulundu.
SİYASİ HAYATI
AK Parti kurucuları arasında yer alan Binali Yıldırım aynı partiden 23. Dönemde Erzincan, 24. ve 26. dönemlerde İzmir Milletvekili oldu.  AK Parti hükümetleri döneminde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yaptı.  22 Mayıs 2016’da yapılan olağanüstü AK Parti kurulunda genel başkan oldu.  65. Hükümette ise başbakan olarak görev yaptı. Başkanlık sistemine geçilmesiyle birlikte görev süresi de doldu ve son başbakan olarak anıldı.
DEVLET ŞEREF MADALYASI ALDI
24 Haziran seçimlerinden sonra ise TBMM Başkanı oldu. 13 Temmuz 2018 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine Devlet Şeref Madalyası verildi.  İngilizce ve Fransızca bilen Binali Yıldırım evli ve 3 çocuk babası.  Ayrıca 6 torunu bulunmaktadır.
 


Bizi Takip Edin