Zonguldak'ta feci kaza: 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Zonguldak'ta geçen yıl Ağustos ayında meydana gelen kazada, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan'ın oğlu Muhammet Ali Arslan ve arkadaşı Gökhan Katıoğlu hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 17:01 18-01-2024
Güncellenme: 17:01 18-01-2024
Zonguldak'ta feci kaza: 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Zonguldak'ta geçen yıl Ağustos ayında meydana gelen kazada, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan'ın oğlu Muhammet Ali Arslan ve arkadaşı Gökhan Katıoğlu hayatını kaybetti. Kazadan sonra tutuklanan otomobil sürücüsü Şahin G. hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İlk duruşmada hakim karşısına çıkan sanık, kazadan dolayı pişman olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl 20 Ağustos günü Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde meydana gelen kazada, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan'ın oğlu Muhammet Ali Arslan'ın (35) idaresindeki, arkadaşı Gökhan Katıoğlu'nun (36) yolcu olarak bulunduğu 34 GTV 014 plakalı motosiklet, iddiaya göre hatalı dönüş yapan Şahin G. idaresindeki 34 FG 8938 plakalı otomobile yandan çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Muhammet Ali Arslan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaza sonrası gözaltına alınan otomobil sürücüsü Şahin G., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Toprağa verilen Muhammet Ali Arslan'ın motosikleti İstanbul'dan satın alarak Bartın'a döndüğü sırada kazanın meydana geldiği öğrenildi. Kaza anı ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Sanıktan 15 yıla kadar hapis istemi

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, otomobil sürücüsü Şahin G. hakkında "taksirle bir kişinin ölümü ile birlikte bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bilirkişi tarafından hazırlanan raporda da otomobil sürücüsü Şahin G.'nin hatalı dönüş yaptığı, kurallara uymadığı gerekçesi ile asli kusurlu kabul edildi.

İlk duruşma yapıldı

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Şahin G., kazadan dolayı pişman olduğunu söyledi. Sanık, "Olay tarihinde Devrek istikametinden Zonguldak istikametine seyir halindeyken Çaydeğirmeni TOKİ mevkisinde sola sinyalimi verdim, hatta dörtlülerimi de yaktım. Ayrıca yolu da kontrol ettim. Sola dönerken bir ses duydum. Arkama baktığımda kaza olduğunu gördüm. Sanıyorum motosiklet bana çarpmış ancak ben motosikleti çarpma anının öncesinde görmemiştim. Pişmanım" dedi.

Sanıktan şikayetçi oldular

Tedavi gördüğü hastanede 92 gün sonra hayatını kaybeden Gökhan Katıoğlu'nun babası İrfan Katıoğlu'nun avukatı, tutuklu sanıktan şikayetçi olduklarını yineledi. Avukat, sanığın eylemi sonucunda genç iki kişinin hayatını kaybettiğinin dikkate alındığında eylemi kastla veya bilinçli taksirle gerçekleştirdiği kanaatinde olduklarını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme kararı

Mahkeme, Şahin G.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Gökhan Katıoğlu'nun ise ölüm sebebi hakkında ayrıntılı bir rapor düzenlenmesi ile eksikliklerin giderilmesi için duruşma 13 Mart'a ertelendi.

Kaynak:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN