Abone Ol

Yeşil Vadi'ye ulaşımın kolaylaşması için Hasbahçe Yaya Köprüsü yapıldı

İstanbul'un mesireliklerinden Yeşil Vadi'ye vatandaşların kolay ulaşımı için Kağıthane Belediyesi tarafından Hasbahçe Yaya Köprüsü inşa edildi.

Yayınlanma: 17:12 23-12-2022
Güncellenme: 17:12 23-12-2022
Yeşil Vadi'ye ulaşımın kolaylaşması için Hasbahçe Yaya Köprüsü yapıldı

Kağıthane'de bulunan Yeşil Vadi Yaşam alanı özellikle bahar ve yaz aylarında her gün birçok kişiyi ağırlıyor. İçerisinde birçok türde ağaç ve bitki türünü, bisiklet ve yürüyüş yolunu, pati parkını, sosyal tesisi, manzara göletini ve piknik alanlarını barındıran Yeşil Vadi'ye alternatif bir yaya yolu yapıldı.

Gürsel Mahallesi İmrahor Caddesi üzerinden artık yaya olarak Yeşil Vadi'ye geçişler mümkün hale geldi. Gürsel Mahallesi ile Merkez Mahallesi'ni birleştiren köprünün yapımında 55 ton çelik kullanıldı. Tarihi dokuya uygun, 32 metre uzunluk ve 4 metre genişliğe sahip köprü, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in ev sahipliğinde çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı.

“YARIM SAATLİK YOLU 45 SANİYEYE İNDİRDİK”

Açılışta konuşan Öztekin, “Bugün burada ilçemiz için çok değerli bir yatırımın açılışında birlikteyiz. Buradaki gördüğümüz 32 metrelik bir yaya köprüsü, aslında baktığımızda bu köprünün yapılmasında maziye baktığımızda çok büyük hatıralar olduğunu görüyoruz. Gürsel Mahallesinin sonundan Hasbahçe’ye kadar insanlar 2 kilometreye kadar yürüyor. Bu da yaklaşık 25 dakika, yarım saat sürüyor. Çünkü ellerinde yüklerle geçiyorlar. Ama dün bir deneme yaptım ben. Buradan geçiş için yaklaşık 45 saniye sürecek. Yani yarım saatlik yolu yürüyerek 45 saniyede mesafeye kısaltmış olduk. Merkez Mahalle muhtarımız diyor ya ‘gönülleri birbirine bağladık’. Aynı zamanda mahalleleri birbirine bağladık. O yüzden Gürsel Mahalle muhtarımız, Merkez Mahalle Muhtarımıza söz verdik. Köprümüzü yaparken karar verdiğimizi hızlı bir şekilde 2022 yılı içerisinde mayıs ayında ihalesini yaptık ve 6 ay gibi çok kısa sürede bu köprünü tamamladık” dedi.

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN