Yargıtay'dan emsal karar! "Erkek kadını köyle yaşamaya zorlayamaz"

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen köyde yaşamla ilgili eşler arasında yaşanan polemik boşanma davasına konu oldu. Konya'da merkeze yakın bir köye tayini çıkan din görevlisi, eşinin köyde yaşamayı istememesi üzerine boşanma davası açtı. Davayı kabul eden ve eşit kusurlu oldukları gerekçesiyle çiftin boşanmasına Yargıtay son noktayı koydu. Yargıtay, erkeğin kadını köyde yaşamaya zorlamayacağını belirterek yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yayınlanma: 09:03 29-03-2022
Güncellenme: 02:06 27-06-2022
Yargıtay'dan emsal karar! "Erkek kadını köyle yaşamaya zorlayamaz"

Konya'nın Meram İlçesinde yaşayan din görevlisi Ahmet K., 29 yıl önce Hamide K. ile evlendikten sonra 3 çocukları dünyaya geldi. Ahmet K. din görevlisi olması nedeniyle uzun yıllar köyde yaşadıktan sonra tayini Konya Merkez'e bağlı bir köye çıktı.

Bu süreçten sonra eşi Hamide K. köye gitmek istemediğini belirterek Konya'nın Meram İlçesindeki evlerine yerleşti. Kadının köye gitmemesi üzerine Ahmet K. da kadının ailesini bahane ederek Konya'daki eve gelmeyi reddedip, kadının ihtiyaçlarıyla ilgilenmedi.

Evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını belirten Ahmet K. boşanma davası açtı. Yerel mahkeme tarafların eşit kusurlu oldukları kabul edilerek erkeğin davasını kabul ederek tarafların boşanmalarına karar verdi.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN