Abone Ol

Üniversite öğrencilerinden meteorolojiye teknik gezi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Coğrafya Bölümü birinci sınıf öğrencileri, Klimatoloji ve Meteoroloji-I dersi Coğrafya Topluluğu bünyesinde dersin yürütücüsü Arş. Gör. Dr. Gülsen Ayhan tarafından Meteoroloji Müdürlüğüne teknik gezi düzenledi.

Yayınlanma: 08:11 05-11-2022
Güncellenme: 08:11 05-11-2022
Üniversite öğrencilerinden meteorolojiye teknik gezi

Teknik gezide, Ziraat Yüksek Mühendisi İsmail Erdoğan, Kilis Meteoroloji İstasyonu’nun tarihçesini anlatarak, geçmiş dönemlerde ve günümüzde kullanılan ölçüm cihazları hakkında bilgi verdi. Erdoğan, Kilis Meteoroloji İstasyonu’nun günümüzde kullandığı Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nu (OMGİ) tanıttı. Sıcaklık, yağış, rüzgar, buharlaşma, nem, güneşlenme süresi gibi iklim elemanlarının ölçümleri hakkında bilgi veren Erdoğan, saatlik ve günlük olarak ölçüm alan istasyonda verilerin müdürlük binasında nasıl işlendiği ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünde nasıl kayda geçirildiğini aktardı.
Teknik gezi sonunda öğrenciler, Klimatoloji ve Meteoroloji-I dersi çerçevesinde anlatılan iklimsel ve meteorolojik elemanların nasıl ölçüldüğünü ve değerlendirildiğini öğrendiler. Öğrenciler, meteoroloji istasyonlarının nasıl çalıştığını da yerinde görerek inceleme imkanı buldu.

Kaynak: İHA
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN