ULUSKON Başkanı Atasoy, Fas Büyükelçisi Lazreq ile iş birliği toplantısı gerçekleştirdi

ULUSLARARASI Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Savunma Komitesi (IHRDC) İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy ile Fas Büyükelçisi Mohammed Ali Lazreq Fas Büyükelçiliği’nde bir araya geldi.

Yayınlanma: 15:01 26-01-2023
Güncellenme: 15:01 26-01-2023
ULUSKON Başkanı Atasoy, Fas Büyükelçisi Lazreq ile iş birliği toplantısı gerçekleştirdi

Toplantıya Fas Ekonomi Müsteşarı Wassim Eddahil de eşlik etti. Toplantı kapsamında ülkeler arası yapılacak ziyaret ve iş birliği üzerine görüşüldü.

Toplantı öncesi Büyükelçi Mohammed Ali Lazreq ile ULUSKON Başkanı Nezaket Emine Atasoy ülkelerinden ve yapılacak iş birliği hakkında istişarede bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan ULUSKON Başkanı Atasoy, “Türkiye ile Fas arasında ihracat, ithalat ve yatırımları büyütmek istiyoruz. ULUSKON olarak bugüne kadar farklı farklı ülkelerde ticarete yön veren birçok proje gerçekleştirdik ve sizinle de gerçekleştirmek istiyoruz. Pandemi süresince yaşanan durgunluktan sonra büyükelçilik ile birlikte ticari çalışmalarımızı derinleştirmekten memnuniyet duyacağını dillendirdi. İki ülke arasında, başta ihracat olmak üzere ithalat ve yatırım konularının yanı sıra iki kültür arasında etkileşimin çoğalması için iş birliği yapılması kararı alındıktan sonra ULUSKON bünyesindeki iş insanlarıyla birlikte Fas büyükelçimizin programıyla ziyaret planlıyoruz” dedi.

‘KÜLTÜREL KAYNAŞMANIN EN ÜST SEVİYELERDE YAŞANMASINI İSTİYORUZ’

Büyükelçi Mohammed Ali Lazreq ise burada yaptığı açıklamada, “Son yıllarda Fas farklı sektörlerde girişimlerde bulunarak ekonomini kayda değer bir şekilde ilerletip değişik bir takım projelere imza attı. Özellikle Türkiye ile olan bağlarını güçlendirdiğimize inanıyorum ama bu bağlar hakkında daha da yol kat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Özellikle turizm ve kültürel etkileşim konuların da Fas halkı çok isteklidir ve Türkiye’yi daha yakından tanımaya hep meraklı olup gayret göstermişlerdir. Fas, insanlar için genellikle elit kesime hitap eden bir yer olarak görüldüğünü gözlemledik ama bu fikrin değişmesini kültürel kaynaşmanın en üst seviyelerde yaşanmasını istiyoruz çünkü Fas kültürel olarak zengin ve herkese açık bir yerdir. Adım adım projelerimizi ULUSKON’un yardımıyla da geliştirmeyi ve Fas ziyareti için planlamaları hızlandırmak istiyorum. Nezaket Hanım, sizin gibi iyi niyetli ve sıkı çalışan biri ile de çalışmalarımızdan bir sürü meyve alacağımızdan eminim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN