Abone Ol

Ukrayna’nın işgalinin yıl dönümünde AB’den 10’uncu yaptırım paketi

İsveç’in dönem başkanlığında bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 1’inci yıl dönümünde 10’uncu yaptırım paketini onayladı.

Yayınlanma: 14:02 25-02-2023
Güncellenme: 14:02 25-02-2023
Ukrayna’nın işgalinin yıl dönümünde AB’den 10’uncu yaptırım paketi

Yaptırım paketinin içinde daha sıkı teknoloji ihracatı, Rusya’ya insansız hava aracı sağlayan kişi ve kurumlara yaptırımlar ve dezenformasyonuna karşı önlemler yer aldı.
AB’nin yürütme organı AB Komisyonu, 15 Şubat’ta Rusya’ya karşı 10’uncu yaptırım paketini açıklamış ve AB Konseyi’nin onayına sunmuştu. İsveç’in dönem başkanlığını yaptığı AB Konseyi, dün gece geç saatlerde yaptırım paketindeki maddeleri görüştü. AB Konseyi, Rusya’ya karşı ‘şimdiye kadarki en güçlü ve geniş kapsamlı’ yaptırımlarını Ukrayna’nın işgalinin yıl dönümünde onaylandığını duyurdu. 
Paket dahilinde kabul edilen yaptırımlar ana hatlarıyla açıklandı. Buna göre; Rusya’da hem sivil hem de askeri (dual-use) uygulamalar için kullanılabilen ürünlere, yazılımlara ve teknolojilere getirilen ‘sıkı ihracat kısıtlamalarının’ yanı sıra savaşı destekleyen, propaganda yayan veya Rusya tarafından kullanılan İHA'ları tedarik eden kuruluşlara karşı yaptırımlar yer aldı.

Kaynak: DHA
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN