Abone Ol

Türkiye'yi Bekleyen Sıcak Hava Dalgası: Eyyam-ı Bahur!

Türkiye son 125 bin yılın en sıcak günlerini yaşıyor. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası kısa bir süreliğine rahatlama sağladı, ancak Basra'dan yeni bir sıcak hava dalgası bekleniyor.

Yayınlanma: 13:07 30-07-2023
Güncellenme: 13:07 30-07-2023
Türkiye'yi Bekleyen Sıcak Hava Dalgası: Eyyam-ı Bahur!

Tahminlere göre, “Cehennem sıcakları” olarak bilinen Eyyam-ı Bahur sıcakları 2 Ağustos Çarşamba’dan itibaren etkili olacak. Özelikle İstanbul gibi sahil şeridindeki şehirleri nem de bunaltacak.

“Eyyam-ı Bahur sıcakları Arap yarımadasındaki Basra üzerinden bize doğru yola çıkma hazırlığı yapıyor. 2-3 Ağustos'tan itibaren yurdumuza giriş yapacak. İstanbullular bu sefer nemden bunalacak. İç bölgeler ise sıcaktan yanacak.”

Tahminlere göre, 1 Ağustos’a kadar ılık bir hava olacak. 2-6 Ağustos tarihleri arasında Basra sıcaklıkları etkisini gösterecek. 7-8 Ağustos günlerinde yeniden Balkanlardan gelen serin hava ile Türkiye biraz rahatlayacak.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de yaptığı paylaşımda 6 Ağustos’tan sonra Balkanların yeniden devreye gireceğini belirtti.

Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “4, 5 ve 6 Ağustos’ta Libya sıcakları, yerini Basra sıcaklarına bırakacak. İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu sezonun en sıcak günlerini yaşayacak. Batı bölgeler 26 Temmuz kadar olmasa da sıcak olacak. 6 Ağustos’tan sonra Balkanlar devreye girecek. 6 Ağustos’tan sonrası rahat…” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN