Türkiye’de Eğitim Altyapısının Geliştirilmesi

Türkiye Millî Eğitim Bakanı Tekin, eğitimde fiziki altyapı eksikliğinin giderilmesinin önceliklerinden olduğunu vurguladı.

Yayınlanma: 13:03 20-03-2024
Güncellenme: 13:03 20-03-2024
Türkiye’de Eğitim Altyapısının Geliştirilmesi

Bakan Tekin, Beyoğlu'nda bağışçıların desteğiyle yapılacak Hasköy/Kalaycıbahçe 24 Derslikli Ortaokulu Temel Atma Töreni'ndeki konuşmasında, Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecek çocuklar yetiştirme idealini hayata geçirebilmek için Millî Eğitim Bakanlığının yoğun bir çaba gösterdiğini kaydetti.Eğitimde fiziki altyapı eksikliğinin giderilmesinin önceliklerinden olduğunu kaydeden Bakan Tekin, Türkiye'nin hemen hemen tamamında 2002 yılındaki okul sayısının iki kata kadar çıktığını dile getirdi.

Tekin, Beyoğlu ilçesinde 2002 ile bugünün öğrenci sayısının aynı olmasına rağmen okul, derslik ve öğretmen sayısının ikiye katlandığını belirterek, "Bunun anlamı şu: Dersliklerdeki, sınıflardaki öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı en az yarı yarıya azalmış durumda ama eğitimin niteliğinin daha da artırılması için ihtiyaç duyduğumuz altyapı bitmiyor, devam ediyor. Biz de sürekli kendimizi bu alanda revize ediyoruz." dedi.

Bunu yaparken belediye başkanlarının desteklerine ihtiyaç duyduklarının altını çizen Bakan Tekin, "2018 sonrası İstanbul'daki eğitim öğretim yatırımlarıyla ilgili yaşanan tıkanmalarda Büyükşehir Belediyesinin bizimle yakın diyalog içinde çalışmamasının önemli bir aktör olduğunu söylememiz lazım. İnşallah, yeni dönemde kendi siyasi kariyerinden çok İstanbul'u, İstanbul'un gençlerini, çocuklarını tercih edecek, İstanbul'un eğitim altyapısına önem verecek bir büyükşehir belediye başkanına hep beraber sahip oluruz. Bu bizim açımızdan Millî Eğitim Bakanlığı olarak önemli." ifadelerini kullandı.

Tekin, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'a kendilerine sürekli destek olduğu için teşekkür ederek, "Biz böyle belediye başkanlarıyla beraber Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmiş olacağız." dedi.Başkan Yıldız'ın öncülüğünde hayırseverlerin bir okul daha yapması ricasında bulunan Tekin, okulda öğrenciler için kapalı spor salonu da olmasını istedi.Törene Bakan Tekin'in yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, bağışçılar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.Mustafa Kandıralı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konser verdiği törende, okulun yapımına katkı sunan bağışçılar adına Hasan İnanç Kabadayı ile Belediye Başkanı Yıldız da konuşma yaptı.Konuşmaların ardından Bakan Tekin, Başkan Haydar Ali Yıldız, öğrenciler ve bağışçıların butona basmasıyla okulun temeli atıldı.

Kaynak:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN