Türk tiyatrosunun duayen ismi Ayla Algan hayatını kaybetti

Türk tiyatrosunun duayen ismi Ayla Algan, 4 Ocak 2024 tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 09:01 05-01-2024
Güncellenme: 09:01 05-01-2024
Türk tiyatrosunun duayen ismi Ayla Algan hayatını kaybetti

Ayla Algan'ın ailesinden alınan bilgiye göre; sanatçı, 4 Ocak saat 19.00 sıralarında evinde senaryo okurken aniden rahatsızlandı. Yakınlarının çağırdığı ambulansla Taksim Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği belirtilen Algan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ömrünün son dönemine kadar İstanbul Drama Sanat Akademisi'nde eğitim veren Ayla Algan için 6 Ocak Cumartesi günü saat 10.30'da İBB Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlenecek.

Usta sanatçının ölüm haberi Türkiye'yi yasa boğdu. Ünlü isimler, Ayla Algan'ın vefat haberinin ardından art arda başsağlığı mesajları yayınladı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayla Algan için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müziğinin usta ismi, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi, çok değerli Ayla Algan Hanımefendi'nin vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN