Abone Ol

Titan deniz altında oksijen tükendi...Mucize bekleniyor!

Kayıp Titanik denizaltısında mahsur kalan 5 kişinin oksijenlerinin büyük olasılıkla tükendiği ve artık hayatta olmayabilecekleri düşünülüyor.

Yayınlanma: 16:06 22-06-2023
Güncellenme: 16:06 22-06-2023
Titan deniz altında oksijen tükendi...Mucize bekleniyor!

Dünyanın en büyük gemi kazası Titanik'in enkazını görmek için Atlantik Okyanusu'na dalan ve karanlık sularda kaybolan denizaltı aracı Titan'da mahsur kalan 5 mürettebat üyesinin, oksijenlerinin büyük olasılıkla tükendiği ve artık hayatta olmayabilecekleri tahmin ediliyor.

MUCİZE BEKLENİYOR

Tüm olanlara rağmen kurtarma ekipleri hâlâ bir mucize bekliyor. Yüksek teknolojili bir sualtı robotu, okyanusun derinliklerine ulaşıp sorunlu denizaltıyı bulmak için faaliyete geçti. Arama ekipleri, Pazar günü yaşam destek sisteminin sadece 96 saatlik oksijen kaynağıyla iletişiminin kesildiği denizaltıyı, Atlantik'te aramaya devam ediyor.

OKSİJENSİZ BİRKAÇ DAKİKA HAYATTA KALABİLİRLER

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, bugün Türkiye saati ile 14:08'de denizaltının oksijen kaynağının tükeneceği konusunda uyarı yapmıştı.Bu da Titan'daki mürettebatın artık nefes alamayacakları anlamına geliyor. Uzmanlara göre, insanlar sadece birkaç dakika oksijensiz hayatta kalabilirler.

2 SAAT SONRA KAYBOLDULAR

OceanGate'a ait denizaltı Titan, Pazar günü Titanic enkazına 3 bin 800 metre derinliğe inmeye başladıktan iki saat az sonra ortadan kayboldu. Britanyalı milyarder maceraperest Hamish Harding, iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Sulaiman, bu gezinti için kişi başı 200.000 (250 bin dolar) sterlin ödediler. Gezi, OceanGate CEO'su Stockton Rush, 61 ve deneyimli Fransız kaşif Paul-Henri Nargeolet, 77 tarafından yönetiliyordu.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: İpek Çınar - ipekcinar@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN