Tekzen, Maaşları ve tazminatları ödemiyor..

Tekzen, deprem bölgesindeki çalışanları dahil tüm Türkiye'deki çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyor, işten çıkardığı çalışanlarına tazminatlarını veremediği iddia ediliyor. 

Yayınlanma: 11:03 06-03-2023
Güncellenme: 11:03 06-03-2023
Tekzen, Maaşları ve tazminatları ödemiyor..

Türkiye deprem ve 6'lı masa haberleriyle sarsılırken, Tekzen çalışanları aralık 2022 ayından beri firmasıyla savaş halinde. Tekzen çalışanları 3-4 aylık maaşlarını alamadıklarını, işten çıkarılan işçinlerin maaşları ve tazminat haklarının ödenmediğini iddia ediyor. Sosyal medya platformu olan Twitter üzerinden örgütlenmeye geçip maaşları ve tazminatları için sesini Tekzen yönetimine ve devlet yetkililerine duyurmaya çalışan tekzen çalışanları, hala bir sonuca ulaşabilmiş değil. 

RAFLAR BOŞALIYOR

Tekzen'de tek sıkıntı çalışan ücretleri değil. Tekzen'in anlaşmalı olduğu tedarikçiler, verdikleri ürünlerin parasını alamadığı ve raflarda olan ürünleride geri çektiğini belirttiler. Bir çok il'deki Tekzen mağazalarının rafları bomboş ve satılacak ürün bulunmamakta. Tekzen'e giren müşteriler ise durumu şaşkinlık ile karşılıyor. Alınan son bilgilere göre Tekzen Türkiye genelinde 47 mağazasını kapattığı iddia ediliyor.

ÇALIŞANLAR, ZORLA İŞE GETİRTİLİYOR

Tekzen çalışanları maaşları için savaşırken, işe gelmemezlik yapmamaya çalışıyor. İşe gelmeyen çalışanların tazminatsız işten çıkarıldıkları ve Tekzen yönetiminin çalışanlara ödeme yapmadan iş akdini fes ettikleri ve çalışanlara herhangi bir ödeme yapmak zorunda olmadıkları baskısı yapıldığı gelen iddialar arasında.

TEKZEN ÇALIŞANLARI ÖRGÜTLENDİ

Tekzen'de çalışan personel seslerini yetkililere duyurmak için bütün sosyal medya platformlarını kullanmaya çalışıyor. Özellikle Twitter üzerinde @tekzenpersonel "Tekzen Mağdurları" adı altında tam bir savaş verdikleri görülüyor. Yapılan ve atılan twitler sonrası bazı çalışanların öaaşları ödendiği ve diğer çalışanlara Tekzen insan kaynakları departmanından yapılan açıklamaya göre ileriki günlerde maaşların ödeneceği iddia edilse de şu güne kadar bir ödeme gerçekleşmediği çalışanlar tarafından belirtiliyor. Bir çok çalışan bankalarının kredi kartlarını ve bakiyelerini sonlarına kadar kullandığını, çocuklarına harçlık veremediği kiralarını ödeyemediğini dile getiriyor. 

Tekzen yetkililerinden ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından ise henüz net bir açıklama gelmedi.

 

Kaynak:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN