Tacettin Bayır'ın "unutmayın" konuşması!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır TBMM kürsüsü üzerinden "unutmayın" diyerek vatandaşlara seslendi.

Yayınlanma: 10:04 07-04-2023
Güncellenme: 10:04 07-04-2023
Tacettin Bayır'ın "unutmayın" konuşması!

Cmhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Tacettin Bayır, yaptığı konuşmayla TBMM toplantısına damga vurdu. 'Unutmayın' diyerek başladığı konuşması iktidar kanadını huzursuz etti. 

"Helallik isteyenleri unutmayın"

Konuşmasına başladığı dakikadan itibaren iktidar'ın yaptığı yanlışları eleştiren Tacettin Bayır'ın konuşması gündeme düştü. Tacettin Bayır "Sandığa giderken Vatan topraklarımızı araplara peşkeş çekenleri sakın unutmayın. gün ışığı doğmadan gecenin bir yarısı uykulu gözlerle çocuklarımızı okula gönderenleri unutmayın. iki ay sonra verilen hastane randavularına sebebiyet verenleri unutmayın. Sınav Sorularının çalınmasına göz yumarak çocuklarımızın hakkını yiyenleri unutmayın. ulusal bayramlarda anıtkabirden yolu geçmeyenleride unutmayın. " diyerek cümlelerine başladı.

"Kadın Cinayetlerini Unutmayın"

Konuşmasına devam eden Milletvekili Bayır kadın cinayetlerinede değindi. Bayır:Kadın cinayetlerin önlenmesiyle ilgili olarak harekete geçmeyip kadınların katledilmelerine ses çıkarmayanları unutmayın. Ülkenin kozmik odalarına girilmesine izin verilerek devlet sırlarına erişmelerine izin verenleri unutmayın. Her ilde üniversite açarak niteliksiz ve kalitesiz bir eğitime yol açanları unutmayın. Gerçek enflasyon verileri yerine pembe tablolarla yalan üzerine enflasyon rakamları açıklayan TUİK'i unutmayın. Bir mmaşla nasıl geçinirim diye kara kara düşünürken kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanarak 5-6 makamdan ayrı maaş alanları unutmayın. çocuğunuza bir mandalina bile alamayıp kendiniz bir bardak çayın hesabını yaparken ejder meyvesi yiyip kilosu 3 Bin TL olan beyaz çay içenleride unutmayın. 

"Ne İstedinizde Vermedik"

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine ve FETÖ terör örgütünede değinen Bayır,"Ne istedinizde vermedik diyip, ülkede darbe girişiminin yapılmasına yol açanlarıda unutmayın. pandemide bir maske, depremde bir çadır bile dağıtmayı beceremeyenleri asla unutmayın. Cumhuriyet döneminden kalan fabrikalarımızı satanları unutmayın. Askerlerimizin başlarına çuval geçirilmesine ses çıkarmayanları unutmayın. sınır güvenliğimizi adete yol geçen hanına çevirip suriyelileri başımıza bela edenleri unutmayın. Ülkemizi uyuşturucu ticaretinin içine sokup mafya liderlerinin ülkemizde cirit atmalarında neden olanları unutmayın. İhaleye fesat karıştırarak tüyü bitmemiş yetim hakkını savunmayanları unutmayın. kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan insanlar arasında kadro ayrımı yapanları unutmayın."dedi.

"8 kez imar affı çıkarıldı"

Konuşmasını deprem ile bitiren Bayır imar aflarına atıf yaparak,"8 kez imar affı çıkararak insanların evlerini beton tabutlar haline getirip ölümlerine neden olanları unutmayın. İşin ehline atamak yerine akrabasını eşini dostunu kurumların başına getirenleri unutmayın. depremde evlat edinecek ailelere onlar sizin öz çocuğunuz değil evlenebilirsiniz diye fetva verenleri buna ses çıkarmayanları unutmayın. Kızılay'ın depremde vatandaşlara çadır dağıtmak yerine başka bir STK'ya çadır satmasına ve buna laf etmeyenleri unutmayın. Temelsiz temel atarak milletin aklıyla dalga geçenleri unutmayın. 21 senedir bu ülkeyi yönetip hala utanmadan sıkılmadan bir şans daha isteyenleri unutmayın. Hakkınızıda helal edip helalleşmeyin. " dedi.

Konuşmasını bitiren Tacettin Bayır, kürsüden inerken iktidar kanadından itirazlar ve görüş bildiren milletvekillerinin konuşmaları devam ediyordu.

Kaynak: DHA
Editör: İpek Çınar - ipekcinar@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN