Süreyya Yalçın: Sağlık Sistemindeki Hatalı Değerlendirmelere Dikkat Çekiyor

Süreyya Yalçın, kaburga kırığı yaşadığı bir olayı paylaştı. Bir hastaneye gittiğinde ilk değerlendirmede kırık tespit edilmedi, ancak sonra kaburga kırığı olduğu anlaşıldı.

Yayınlanma: 16:08 10-08-2023
Güncellenme: 16:08 10-08-2023
Süreyya Yalçın: Sağlık Sistemindeki Hatalı Değerlendirmelere Dikkat Çekiyor

SÜREYYA YALÇIN HASTALIĞI NE?

Verdiği kilolarla ve zayıflığıyla adından söz ettiren Süreyya Yalçın’ın geçtiğimiz günlerde anoreksiya hastalığına ya da blumia hastalığına yakalandığı iddia edilmişti. Türkiye’ye tatil için gelen Yalçın yaşadığı acı deneyimi sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.

Yalçın, 3 hafta önce gittiği Bodrum'daki özel bir hastanede "3 gün önce hastaneden aradılar, ekiplerin kaburga kırığını gözden kaçırdığını söylediler." diyerek kendisine yanlış teşhis konulduğunu anlattı.

İşte Süreyya Yalçın'ın o paylaşımı ve sözleri;

"Sizlere son yaşadığım bir olayı aktarmak istiyorum. Üç hafta önce kaburgamı kırdım ve şiddetli ağrılarla Bodrum'da özel ve benim için çok önemli bir hastaneye gittim. Yapılan ilk değerlendirmede kırık ya da çatlak tespit edilmedi, sadece ağrı yaşadığımı söyleyip beni gönderdiler. Ancak üç gün sonra hastaneden beni arayarak, radyoloji ve diğer ekiplerin ilk değerlendirmede kaburga kırığını gözden kaçırdığını söyledi.

Tekrar muayene için beni hastaneye çağırdılar. Ben de raporlarımı alıp doktoruma gönderdim ve aldığım cevap ise iki kırığımın olduğuydu. Yaşadığım bu deneyim korkunçtu. Böyle önemli bir hastanenin ciddi bir değerlendirme yapmaması, üç gün boyunca 'kırık yok' diye rahat hareket etmem daha kötü sonuçlar yaşamama sebep olabilirdi.

Bu tarz hatalı değerlendirmeler benim gibi başkalarının da sağlığını tehlikeye atabilir. Hastaneler, insaların sağlığıyla oynamamalı. Sağlık konusunda ikinci bir görüş almanın ve içgüdülerimize güvenmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. Daha dikkatli olalım, daha sorgulayıcı olalım."

SÜREYYA YALÇIN KİMDİR?

Süreyya Yalçın, 1984 yılında dünyaya geldi. 2008 yılında hayata gözlerini yuman Faruk Yalçın’ın kızı olan Süreyya Yalçın, aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanı Aziz Yıldırım’ın da kuzenidir. Aslen Diyarbakır Ergani’li olan merak edilen isim, servetiyle Forbes listesine de girmeyi başarmıştır. 2005 yılında Kerem Dürüst, 2008 yılında Önder Bekensir ile evlilik yaşayan Süreyya Yalçın, 2016 yılında ise Antakyalı işadamı Ozan Baran ile evlenmiştir. Süreyya Yalçın 2016'dan bu yana Amerika-Miami'de yaşıyor.

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN