Abone Ol

Sultangazi’de sivrisinek gibi haşerelerle mücadele devam ediyor

 

 Sultangazi Belediyesi ekipleri ilçenin sokak ve caddelerinde başta sivrisinek ve karasinek olmak üzere haşere türleriyle farklı ilaçlama yöntemleri kullanarak mücadele ediyor.

Yayınlanma: 17:08 05-08-2022
Güncellenme: 17:08 05-08-2022
Sultangazi’de sivrisinek gibi haşerelerle mücadele devam ediyor

İlçede ekipler dönüşümlü çalışarak 7 gün ilaçlama yapıyor. 

 

Kanatlı haşerelere karşı ULV araçları tüm sokak ve caddeleri gezerken hamam böceği gibi haşerelere karşı da özellikle kuytu yerlerde ilaçlamalar yapılıyor. Sivrisineklerin ve karasineklerin çoğalmasını engellemek amacıyla, ULV ilaçlamasının yanı sıra larvalara karşı da su birikintileri ve durgun sularda larvasit uygulaması yapılıyor. Fareler için zehirli tabletler kullanılırken, bu tabletlerin çocukların erişemeyecekleri şekilde yerleştirilmesine özen gösteriliyor.

 

Sultangazi halkının sağlıklı ve huzurlu bir yaz geçirmesi için haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Ekiplerimiz, Sultangazinin tüm mahallelerinde, sokak sokak, cadde cadde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Farklı haşere türlerine karşı farklı yöntemlerle mücadele eden ekiplerimiz, haftanın yedi günü çalışmalarını sürdürüyor. Yaz aylarında artış eğilimi gösteren zararlıların komşularımızın sağlığına tehdit oluşturmaması ve huzurunu kaçırmaması amacıyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kıymetli komşularımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaz diliyorum” dedi.

 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Büşra Ustaol - busraustaol@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN