Abone Ol

Şuhut'ta Büyük Taarruz'un 101. Yıl Dönümü Coşkusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Şuhut'ta Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümünde milli mücadelenin önemini vurguladı. 

Yayınlanma: 12:08 26-08-2023
Güncellenme: 12:08 26-08-2023
Şuhut'ta Büyük Taarruz'un 101. Yıl Dönümü Coşkusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, törende istiklal ve istikbal mücadelesinin gerçekleştiği topraklarda, milli mücadelenin kilit yeri Şuhut'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi

Şanlı bir zafere dönüşen Büyük Taarruz'un, yüce Türk milletinin azim ve kararlılığının en güzel örneklerinden olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olan, bağımsızlığımızın mührü Büyük Taarruz Zaferi'nin 101. yıl dönümü kutlu olsun. İstiklal Harbinin Başkomutanı, Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Milletimizin kendisini tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı Malazgirt'te olduğu gibi yine bir ağustos ayında Büyük Taarruz ile yeniden bir tarih yazmasının yıl dönümündeyiz.

952 yıl önce Sultan Alparslan, kazanılan zaferle Anadolu'nun ebedi yurdumuz olması için ilk adımı atmış, kapıyı aralamıştı. 1071'de Malazgirt'te, 1514'te Çaldıran'da ve 1526'da Mohaç'ta kazanılan zaferler hep ağustos ayında gerçekleşmiştir.

Şanlı tarihimizde 'zaferler ayı' olarak bilinen bu ayda kazandığımız zaferlerden biri de bugün burada Şuhut’ta başladı. 101 yıl önce böyle bir günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Akşehir'den taşıdıkları karargahı burada bulunan Atatürk Evi olan Hacı Veli Konağı'na getirdiler."

Yılmaz, düşman ordusunu, tamamen yurttan atmak amacıyla, Hacı Veli Konağı'nda tarihin en büyük harp planlarından birinin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Ardından Büyük Taarruz'un başladığını ve zaferle neticelendiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"BU TOPRAKLAR İSTİKLALİN KAZANILDIĞI TOPRAKLARDIR"

"Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuş İstiklalin kazanıldığı topraklardır. İstiklalimiz, milletimizin feraseti ve fedakarlığı ile kazanılmıştır. Biz yeni nesillere istiklalimizin nasıl kazanıldığını ve tarihimizde neler yaşandığını anlatmak için her zaman çaba göstermeliyiz. 'Tarih ibret alınsaydı eğer iş tekerrür eder miydi' diyor. Ayrıca burada ortaya konulan tabloda olduğu gibi; kadınıyla erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla bir ve beraber oldukça Allah'ın izniyle daha güçlü bir gelecek bizleri bekliyor."

Program, atlı birliklerin Büyük Taarruz Karargahından İzmir'e uğurlanması ve kortej yürüyüşüyle sona erdi.

"ZAFER YÜRÜYÜŞÜ" DÜZENLENDİ

Afyonkarahisar'da "Zafer Yürüyüşü" de gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesi Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünde okul bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, gençler ve çok sayıda vatandaş ile o döneme ait asker kıyafetlerinin benzerlerini giyen askerler Zafer Yolu Başlangıç Alanı'nda toplandı.

Yiğitbaşı, "Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla kazandığımız bu zaferin 101. yıl dönümünde bizler burada birlik beraberlik içerisinde aynı azimle ve inançla vatana, bayrağa ülkeye sahip çıkmanın tekrar bir iz düşümünü yaşıyoruz bugün." dedi.

Daha sonra "Zafer Yürüyüşü" başladı.

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN