Abone Ol

Sudan'dan tahliye edilen ikinci Türk kafilesi de İstanbul'a geldi

SUDAN'da iç savaşın ortasında kalan Türk vatandaşlarının Etiyopya üzerinden tahliyesi devam ediyor. 301 kişiden oluşan ikinci kafile THY'ye ait uçakla 09.15 sıralarında İstanbul'a geldi. Sudan'dan kaçan Türk vatandaşları, yaşadıkları zor ve korku dolu anlar yaşadıklarını aktardı. 
 

Yayınlanma: 12:04 26-04-2023
Güncellenme: 12:04 26-04-2023
Sudan'dan tahliye edilen ikinci Türk kafilesi de İstanbul'a geldi

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki süren çatışmalar nedeniyle ülkeden tahliye edilen ve Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya sevk edilen 301 Türk vatandaşı daha İstanbul'a getirildi. 

Dışişleri Bakanlığı ile Hartum ve Addis Ababa Türk Büyükelçiliklerinin organizasyonuyla, ilk olarak karayoluyla Etiyopya sınırına getirilen Türkler, daha sonra buradan da otobüslerle Gondar şehrine ulaştırıldı.

Türk kafileleri başkent Addis Ababa'ya sevk edildikten sonra THY'ye ait uçaklarla Türkiye'ye getiriliyor. 01.10 sıralarında İstanbul Havalimanı'na inen ilk uçağın ardından Boeing 777-300 tipi ikinci uçak da sabah saat 09.15'te geldi.   

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA çalışanları tarafından çiçeklerle karşılanan Türkler, savaş bölgesinden kaçış sürecini ve yaşadıkları korku dolu günleri basın mensuplarına anlattı. 25 yıldır Hartum'da yaşayan ve ticaretle uğraşan Abdülrezzak Şahan, savaş bölgesinden kurtulup sağ salim ülkesine döndüğü için mutlu olduğunu belirtti.

Tahliye operasyonu için yetkililere teşekkür eden Şahan, "Savaş bölgesi olmasından dolayı zorlu bir süreçti. Birtakım sıkıntılar oldu. Ancak ülkemize kavuştuğumuz için mutluyuz. Sudan çok zor günler geçiriyor. Düzelmesini temenni ediyoruz. Silahların gölgesinde başkent tamamen kuşatılmış durumda. Çatışmalar oldukça yoğun" diye konuştu. 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN