Abone Ol

Sudan’da tahliyeler sürüyor

Sudan’da ordu ile paramiliter güçler arasında devam edem çatışmalar sonrası birçok ülke vatandaşlarını ve diplomatik temsilciliklerde görev yapan çalışanları tahliye etmeye devam ediyor.
 

Yayınlanma: 12:04 27-04-2023
Güncellenme: 12:04 27-04-2023
Sudan’da tahliyeler sürüyor

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Fransa Donanması’na ait Lorraine fırkateyninin 26 Nisan’da, ayrıldığı Sudan Limanı’ndan Cidde’ye ulaştığını duyurdu. Aralarında 5 Fransız ve 50’den fazla ülkeden 398 kişinin gemide tahliye edildiği ifade edildi.

Bakanlık, tahliye operasyonu kapsamında Suudi Arabistan ve Cibuti yetkililerin de destek verdiğini belirtti. Ayrıca tahliyelerin başlangıcından bu yana 936 kişinin Sudan’dan ayrıldığı aktarıldı.

İNGİLTERE DE TAHLİYELERE DEVAM EDİYOR

İngiltere Savunma Bakanlığı, tahliye operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Birleşik Krallık vatandaşlarının Sudan'dan tahliyesini destekleyen Kraliyet Hava Kuvvetleri uçuşları bugün de devam ediyor.

Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetlerinin üç teşkilatından personel şu anda çok uluslu koordinasyon hücresinde faaliyet gösteriyor ve sivillerin güvenli bir şekilde tahliyesini sağlıyor” denildi.

ALMANYA 780 KİŞİYİ TAHLİYE ETTİ

Almanya Silahlı Kuvvetler Harekat Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Almanya Silahlı Kuvvetler Harekat Komutanlığı'nın Sudan'dan tahliye uçuşları 65 kişiyi daha Ürdün'e güvenli bir şekilde getirdi. Tahliye operasyonunda 230'u Alman vatandaşı olmak üzere toplamda 40'tan fazla ülkeden yaklaşık 780 kişi Sudan'dan çıkarıldı” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN