Abone Ol

Sıcaklık Rekor Kırıyor, Vatandaşlara Uyarılar Yapılıyor

Türkiye'de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklar var. Bugün Muğla, İzmir, Şlaanlıurfa, Diyarbakır, Antalya ve Adana'da rekor sıcaklık bekleniyor.

Yayınlanma: 15:07 15-07-2023
Güncellenme: 15:07 15-07-2023
Sıcaklık Rekor Kırıyor, Vatandaşlara Uyarılar Yapılıyor

Türkiye mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla karşılaşırken vatandaşlara çeşitli uyarılar yapılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü her gün birkaç defa hava durumu tahmininde bulunarak çok yüksek sıcaklık beklenen kentlere uyarılarda bulunuyor. Bu illerde yaşayanların yüksek sıcaklarla direkt olarak karşılaşmamaları ve önlem almaları isteniyor. 

SICAKLIK REKORLARI KIRILACAK!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak bugün sıcaklık rekoru kırılacak iller bildirildi. Buna göre bugün Muğla, İzmir, Şanlıurfa, Diyarbakır, Antalya ve Adana’da sıcaklık rekoru kırılacak. Şanlıurfa ve Diyarbakır’da sıcaklıkların 42 dereceyi geçmesi bekleniyor. Muğla’da ise 40 derecenin üzerinde bir sıcaklık olacak.

İzmir için ise 39 derecelik bir sıcaklık tahmini yapıldı. Antalya’da bugün 41 derecenin üzerinde sıcaklık görülecek. Adana’da ise termometrelerin 44 derece sıcaklık göstermesi bekleniyor. 

VATANDAŞLARA UYARI!

Sıcaklıkların çok fazla olduğu illerde yaşayan vatandaşlara bazı uyarılar yapıldı. Güneş ışınlarının direkt vurduğu öğle saatlerinde vatandaşların güneş altında vakit geçirmemeleri gerektiği bildirildi. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar ile kalp , tansiyon ve damar hastalarının gölgelik yerlerde kalmaları tavsiye edildi.

Sağlık Bakanlığı ise tüm vatandaşlara herhangi bir sağlık problemi yaşamalarını önlemek için tedbiren bol su tüketmelerini tavsiye etti. Sıcak havalarda vücutta sıvı kaybı hızlanacağı için vatandaşların bu konuya özen göstermeleri ve her zamankinden daha fazla sıvı tüketmeleri istendi. 

İSTANBUL İÇİN DE UYARI YAPILDI!

Yüksek sıcaklıklar nedneiyle İstanbul için de uyarı yapıldı. AKOM tarafından bir açıklama yapılarak vatandaşların tedbirli olmaları istendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi açıklamasına göre vatandaşların saat 10:00 ile 16:00 arasında güneş altında kalmamaları istendi. Ayrıca sıvı tüketimine önem verilmesi ve olası bir rahatsızlık durumunda acilen sağlık kuruluşlarına başvuırmaları önerildi. 

SICAKLIKLAR NEDEN YÜKSELDİ?

Bir süre önce Kuzey Afrika’yı Kerberos sıcak hava dalgası etki altına almıştı. Bu sıcak hava dalgası şimdi Türkiye’de etkili olmaya başladı. Bu aşırı sıcaklar nedeniyle Türkiye’de rekor sıcaklıklar görülmeye başlandı. Bir süre daha sıcak hava dalgasının Türkiye’de etkili olmaya devam etmesi bekleniyor. 

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN