Abone Ol

Rusya'dan İstanbul'daki müzakere sonrası açıklama: Diyalog için Kiev ve Çernihiv'de operasyon duracak

Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul'da gerçekleştirilen müzakerelerin ilk turu sona erdi. Görüşmelerin ardından açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, diyaloglar için Kiev ve Çernihiv'de operasyonların duracağını açıkladı.

Yayınlanma: 15:03 29-03-2022
Güncellenme: 02:06 27-06-2022
Rusya'dan İstanbul'daki müzakere sonrası açıklama: Diyalog için Kiev ve Çernihiv'de operasyon duracak

Dünyanın dikkatle takip ettiği Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta bugün çok önemli gelişmeler yaşandı. İki ülke heyetleri, Dolmabahçe'de bir araya geldi. Sabah 10.30'da başlayan müzakereler 4 saat sürdü. Görüşmelerin bitmesiyle birlikte Ukrayna ve Rusya heyetleri de art arda açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE'Yİ GARANTÖR OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ"

İstanbul'da Rus heyetiyle görüşmelere katılan Ukraynalı müzakereci Arakhamia, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeyi garantör ülke olarak görmek istediklerini söyledi.

"LİDERLERİN GÖRÜŞMESİ İÇİN YETERLİ"

Ukraynalı müzakereci Podolyak da, müzakere sonucunda gelinen önemli nokta hakkında bilgi verdi. Podolyak, "Bugünkü görüşmenin sonuçları liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterlidir" dedi.

"KİEV VE ÇERNİHİV'DE OPERASYON DURACAK"

Müzakerede 8 madde üzerinde anlaşılma sağlandığını açıklayan Rusya tarafı da bu maddelere ilişkin bilgi verdi. İstanbul görüşmelerine katılan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Fomin, Kiev ve Çernihiv yönlerinde askeri eylemlerini azaltmaya karar verdiklerini duyurdu.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN