Abone Ol

Rusya'da Paralı Askerlerin Ayaklanması: Türkiye'nin Destek Bildirisi

Rusya'da paralı asker grubu Wagner'ın darbe girişimiyle ilgili olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Yayınlanma: 16:06 24-06-2023
Güncellenme: 16:06 24-06-2023
Rusya'da Paralı Askerlerin Ayaklanması: Türkiye'nin Destek Bildirisi

Rusya'da paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin'in Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a yönelik suçlamaları sonrası büyük bir savaşın içine girdiklerini duyurması ile tüm gözler bir andan Rusya'ya çevrildi.

Putin'in "Bu yapılan tam hainliktir." ifadelerinin ardından Prigojin, 'teslim olmayacağız' demişti. Bölgede yaşanan gelişmeler anbean tekip edilirken edinilen son dakika bilgisine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan Putin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Krenlin'den yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan Rusya yönetimine desteğini bildirdi.

Rusya'da Wagner grubunun darbe girişiminin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Görüşmede paralı Wagner grubunun başlattığı ayaklanma gündeme geldi. Başkan Erdoğan'ın Rusya yönetimine destek verdiği belirtildi.

PUTİN BİLGİ VERDİ

Rusya Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile ayrı ayrı telefonda görüşüp ülkedeki durumla ilgili bilgi verdiği belirtildi.

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN