Abone Ol

Rus ordusu, Liman'daki yenilgiyi propaganda ile örtmeye çalışıyor

Ukrayna ordusu işgal altındaki topraklarını kurtarmaya devam ederken Rus propagandası, Rus komuta merkezinin başarısızlıklarını acizce aklamaya çalışıyor. Rus basınında çıkan haberlerde Rusya Merkez Bölgesi Komutanı General Aleksander Lapin’in stratejik öneme sahip Liman kentinden çekilerek Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini kandırdığı ileri sürüldü.

Yayınlanma: 16:10 06-10-2022
Güncellenme: 16:10 06-10-2022
Rus ordusu, Liman'daki yenilgiyi propaganda ile örtmeye çalışıyor

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus saldırılarına karşı kuvvetli bir direniş göstererek işgal altındaki Harkiv ve Herson bölgelerini adım adım kurtarıyor. Ukrayna’nın yürüttüğü başarılı saldırılar karşısında Rus ordusu geri çekilmek zorunda kalıyor. 

Rus ordusunun, Ukrayna’nın doğusunda stratejik açıdan önemli Liman kentinden çekilmesi, Rusya’da Putin yanlısı ve savaşa destek veren ülkenin önde gelen isimler ve etkili sosyal medya hesapları tarafından eleştiri yağmuruna tutulmasının ardından sahadaki başarısızlığı propaganda ile örtüyor.

Rus propagandası ordunun başarısızlığını bir “kahramanlık” gibi göstermeye çalışıyor. Rus komutanlarının başarısızlığını acizce gizlemeye çalışan Rus propaganda haber sitelerinde, 4 Ekim’de çıkan haberlerde, “General Lapin, Liman’dan çekilerek Ukrayna ordusunu kandırdı” başlığı kullanıldı.

RUS ORDUSUNUN LİMAN’DAN ÇEKİLMESİ ELEŞTİRİLERE YOL AÇTI

Bilindiği gibi, Rus ordusunun, Liman kentinden çekilmesi, Rusya’da Putin yanlısı ve savaşa destek veren isimlerin nadir görülen eleştirilerine hedef oldu.

Putin’in Çeçen kuklası Ramazan Kadirov, 1 Ekim’de Telegram’da paylaştığı mesajda, Rusya Merkez Bölgesi Komutanı General Aleksander Lapin’i ve Rus Genelkurmay Başkanlığı’ndaki üst düzey subayları hedef alarak, “Bana kalsaydı Lapin’in rütbesini er yapar, tüm ödüllerini elinden alır, utancını kanla yıkaması için eline bir tüfek verip, cepheye gönderirdim” dedi.

Kadirov’un eleştirilerine özel paralı asker şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin de destek verdi.

Kremlin’in propagandacılarından Vladimir Solovyov’un YouTube kanalındaki programına 1 Ekim’de katılan milletvekili ve emekli general Andrey Gurulyov, “Liman’dan çekilmeyi açıklayamıyorum. Bu büyük olasılıkla bir dönüm noktası, sadece askeri değil aynı zamanda siyasi olarak da” dedi.

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN