Abone Ol

Rus askerleri cepheden kaçıyor

Rusya 21 Eylül’de ilan ettiği seferberlik kapsamında askere çağırdığı erkekleri herhangi bir eğitim vermeden cepheye gönderiyor. Cepheye gönderilen eğitimsiz Rus askerlerinin geldikleri gibi ortadan kaybolduğu öğrenildi.

Yayınlanma: 15:10 07-10-2022
Güncellenme: 15:10 07-10-2022
Rus askerleri cepheden kaçıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Eylül’de ülke çapında “kısmi” seferberlik ilan etti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun seferberlikle ilgili açıklamalarına göre 300 bin kişinin askere alınması planlanıyor. Öte yandan Rus muhaliflerin haber ajanslarının bildirdiğine göre seferberlik kararnamesinde gizli olan bir maddede seferberlik kapsamında alınan kişilerin sayısının bir milyara kadar çıkarılabileceği öngörülüyor.

RUSLAR EĞİTİMSİZ CEPHEYE SÜRÜLÜYOR

Putin ve Şoygu seferberlik ilanı kapsamında askere alınanların önce birkaç ay eğitim alacağını vurgulamasına rağmen Rusya’nın farklı bölgelerinde yeni askere alınan erkeklerin doğrudan cepheye gönderildiği ortaya çıktı. Savaşta ölmek istemeyenler ve Rus ordusuna zorla alınanlar, Ukrayna ile iletişime geçerek teslim oluyor veya cepheden kaçıyor.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), bir Rus askerin eşiyle yaptığı telefon görüşmesinin kaydını paylaştı. Telefon görüşmesinde Rus asker dayanılmaz koşullardan ve devamlı ateş altında kaldığından şikayet ediyor. Ayrıca asker, cephedeki birliklerine seferberlik kapsamında getirilen yeni askerlerin kaybolduğunu anlatarak, “Yeni getirilenlerden 65 kişi kayboldu. Yeni geldiler ve ertesi gün yok oldular.” dedi.

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN