Abone Ol

Parklardan Avrupa Şampiyonası'na yolculuk

 

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)

Profesyonel anlamda çalışma sahaları olmadığı için parklarda ve futbol sahalarında antrenman yapmak zorunda kalan İstanbul Kriket Spor Kulübü, Avrupa Şampiyonası'na katılmak üzere İspanya'nın Malaga şehrine gitti.

Yayınlanma: 14:03 15-03-2023
Güncellenme: 14:03 15-03-2023
Parklardan Avrupa Şampiyonası'na yolculuk


Denizli'de gerçekleşen Türkiye Büyükler Kriket Şampiyonası'nda finalde Afyon'u 127-35'lik skorla yenerek üst üste ikinci kez Türkiye Şampiyonu olan İstanbul Kriket Spor Kulübü, Malaga'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı. İstanbul Kriket Spor Kulübü oyuncuları ve teknik heyeti, bugün de Türk Hava Yolları (THY) ait uçakla İspanya'ya gitti. Yolculuk öncesi Kulüp Başkanı Şaban Altay, İstanbul Havalimanı'nda Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirinin sorularını yanıtladı.

"PROFESYONEL ANLAMDA SAHAMIZ YOK"
Altay, "Türkiye şampiyonu olarak İspanya'nın Malaga kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılıyoruz. Elimizden geleni yapıp küçük bir başarı da elde edebilirsek mutlu olacağız. Bizi destekleyen herkese takım arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bize destekleri olan Bakanlar, Federasyon başkanı, İl Spor Müdürlüğüne, bize sahalarını açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Kriket bir kaç senedir Türkiye'de yapılmaya çalışılıyor. Biz bu spor dalını tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye'de profesyonel anlamda kriket sahası yok. Futbol sahalarında, kapalı spor salonlarında, yeri geldi çim sahalarda, parklarda çalışma yaparak bu başarıyı elde ettik. Büyüklerimizden krikete daha çok destek verilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN