Abone Ol

Osmancık'ta kilit parke taşı krizi: Döşenen taşlar söküldü

Osmancık Belediyesi tarafından yaptırılan kilit parke taşı döşeme işi yüklenici firma ile belediye arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle krize dönüştü.

Yayınlanma: 14:12 28-12-2023
Güncellenme: 14:12 28-12-2023
Osmancık'ta kilit parke taşı krizi: Döşenen taşlar söküldü

Çorum'un Osmancık ilçesinde, önceki haftalarda bazı sokaklara kilit parke taşı döşendi. Taşların parasını alamayan yüklenici firma sahibi, döşenen parke taşlarını kepçeler ile sokaktan söktü. Belediye yetkilileri ise kilit parke taşlarından alınan numunelerin gerekli testten geçemediğini iddia etti.

PARAYI ALAMAYAN FİRMA DÖŞEDİĞİ TAŞLARI SÖKTÜ

Edinilen bilgilere göre, Osmancık Belediyesi önceki ay kilitli beton parke taşı temini ve döşenmesi yapım işi için açık usul ihaleye gitti. Geçtiğimiz ay sonu verilen son tekliflerin ardından ihaleye alan firma sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren çalışmalara başladı. Yeşilçatma Mahallesi, İkizler Sokak, Demir Sokak, Çeltikçiler Sokak ve Tan Sokak'ta başlayan kilit parke taşı döşeme işi yüklenici firma tarafından yapılmaya başlandı. Daha sonra söz konusu sokaklara döşenen kilit parke taşları yüklenici firma çalışanları tarafından kepçe yardımıyla söküldü.

"TAŞLAR GEREKLİ TESTLERDEN GEÇMEDİ"

Firma yetkilileri, döşenen kilitli beton parke taşlarının sökülmesine neden olarak yüklenici firmaya belediyenin hakkedişlerini ödemesini belirtti. Belediye yetkilileri ise kilit parke taşlarından alınan numunelerin gerekli testten geçemediğini iddia ettiler.

VATANDAŞIN SEVİNCİ KURSAĞINDA KALDI

Yaşadıkları cadde ve sokaklara kilitli beton parke taşı döşenmesine sevinen ilçe halkının sevinci ise yaşanan olayın ardından hayal kırıklığına dönüştü. Osmancık Belediyesi tarafından konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, ilerleyen günlerde ihalenin tekrarlanarak belirlenen cadde ve sokaklara yeniden kilitli beton parke taşı döşenmesi bekleniyor.

 

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN