ÖGG Sınav Sonuçları Açıklandı mı ?

ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar hangi web sitesinden, nasıl sorgulanacak? sorularının cevabı haberin devamında...

Yayınlanma: 14:07 18-07-2023
Güncellenme: 14:07 18-07-2023
ÖGG Sınav Sonuçları Açıklandı mı ?

ÖGG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

24 Haziran tarihinde gerçekleşen Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) sınavı sonuçları için bekleyiş sürüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından paylaşılan kılavuza göre; ÖGG sınav sonuçları 18 Temmuz (bugün) tarihinde ilan edilecek.

ÖGG SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Sınavla ilgili sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının EGM resmi web sitesinde ilan edilecek.

Adaylar sınav sonuçlarını TC kimlik numaraları ile sorgulayabilecek.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

Silah Farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN