Abone Ol

Nariman Celal davasından dikkat çeken ayrıntı: Ant etkenmen söz bergenmen millet içün ölmege

Rus işgali altında bulunan Kırım’daki kukla mahkeme, kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal ve Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ile Aziz Ahtemov hakkında aldığı kararı bugün açıkladı. Kırım Tatar siyasi tutsakların duruşmasında, Ukrayna ile Kırım Tatar milli marşlarından ifadelerin yer aldığı tişörtlerin giyilmesi dikkat çekti.

Yayınlanma: 15:09 21-09-2022
Güncellenme: 15:09 21-09-2022
Nariman Celal davasından dikkat çeken ayrıntı: Ant etkenmen söz bergenmen millet içün ölmege

Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesi, bugün kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal ve Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ile Aziz Ahtemov hakkında aldığı kararları açıkladı. Sözde mahkeme, KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal hakkında 17 yıl hapis cezası, Asan Ahtemov hakkında 15 yıl hapis cezası, Aziz Ahtemov hakkında ise 13 yıl hapis cezası kararı aldı.

İşgalcilerin baskılarına boyun eğmeyen üç Kırım Tatar siyasi tutsağın duruşmada giydiği tişörtler dikkat çekti. Nariman Celal’in tişörtünde iç içe geçmiş Ukrayna sembolü 3 dişli mızrak ve Kırım Tatar sembolü Tarak Tamganın resmi ile “İki Bayrak Tek Ülke” yazısı yer aldı. Öte yandan Asan Ahtemov, Kırım Tatar milli marşından “Ant etkenmen söz bergenmen millet içün ölmege” (Ant içtim milletim için ölmeye) ifadesinin, Aziz Ahtemov ise Ukrayna milli marşından “Ruhumuzu ve bedenimizi özgürlüğümüz için feda ederiz” ifadesinin yer aldığı tişörtleri giydi.

Kaynak: QHA
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN