Milli Yol Partili Yanar’dan ‘atanamayan uzman çavuşlar’ açıklaması

 

Milli Yol Partisi Genel Sekreteri Haşim Yanar, Atanamayan Uzmanlar Derneği'nin (ATAUZDER) açılışına katıldı.

Yayınlanma: 10:05 03-05-2023
Güncellenme: 10:05 03-05-2023
Milli Yol Partili Yanar’dan ‘atanamayan uzman çavuşlar’ açıklaması

Yanar, burada yaptığı açıklamada, “Biz atanamayan uzman çavuşlarımızın kanundan doğan haklarını kullanması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla böyle bir hak varsa bu hakkın da herkese imtiyazsız, torpilsiz, rüşvetsiz bir şekilde kullandırılması lazım, buna inanıyoruz. Bu arkadaşlarımızın bilaistisna tamamını herhangi bir torpil olmaksızın, herhangi bir imtiyaz rüşvet karşılığında bir şey beklenmeksizin atamalarının yapılması gerekiyor” dedi.

 

Milli Yol Partisi Genel Sekreteri Haşim Yanar, beraberindeki partililer ile birlikte Atanamayan Uzmanlar Derneği'nin (ATAUZDER) açılışına katıldı. Milli Yol Partisi Genel Sekreteri Yanar, yaptığı açıklamada, genç yaşta uzman çavuş olarak göreve başlayan vatandaşların sağlık ve ailevi nedenlerden dolayı mesleği bırakması sonrası kendilerine kanunen tanınan memurluğa dönme hakkının siyasi çıkarlara alet edildiğini belirterek, “Burada açık bir hak ihlaline karşı bir örgütlenme var.

Dayanışma ruhuyla arkadaşların bir araya geldiği platform var. Biz atanamayan uzman çavuşlarımızın kanundan doğan haklarını kullanması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla böyle bir hak varsa bu hakkın da herkese imtiyazsız, torpilsiz, rüşvetsiz bir şekilde kullandırılması lazım, buna inanıyoruz.

Bu suretle arkadaşlarımızın bu haklı çıkışını da sonuna kadar destekliyoruz. Dilimiz döndüğünce, gücümüz yettiğince de bu doğru çıkışlarının da sözcüsü olmaya devam edeceğiz. Bu arkadaşlarımızın bilaistisna tamamını herhangi bir torpil olmaksızın, herhangi bir imtiyaz rüşvet karşılığında bir şey beklenmeksizin atamalarının yapılması gerekiyor.

Bundan çok daha doğal, bundan çok daha meşru bir hak talebi olamaz. Dolayısıyla ben buradan sizler huzurunda başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm siyaset erbabına seslenmek istiyorum. Bu konu halledilemeyecek bir konu değil, çok fazla yük getirecek bir konu da değil. Yaklaşık 10 bin kişiyi ilgilendiriyor ama dolaylı olarak 100 bin kişiyi ilgilendiren bu garabetten ülkenin kurtulması lazım" dedi. 

Kaynak: DHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN