Abone Ol

Milli Karateciler Avrupa'da Tarih Yazdı

Milli karatecilerimiz, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Avrupa Ümitler, Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı.

Yayınlanma: 12:02 15-02-2024
Güncellenme: 12:02 15-02-2024
Milli Karateciler Avrupa'da Tarih Yazdı

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, başkent Tiflis'te düzenlenen organizasyonda 43 milli karateci madalya için mücadele etti.

Şampiyonayı dördüncü sırada tamamladık

49 ülkeden 1160 sporcunun katıldığı organizasyonda, 3 altın, 5 gümüş ve 11 bronz olmak üzere toplam 19 madalya elde eden milli karateciler, şampiyonayı dördüncü sırada tamamladı.

Aslan Abit Uğuz: "hiçbir başarı tesadüf değil"

Türk Karatecilerinin büyük bir başarıya imza attığını söyleyen Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abit Uğuz, bu başarılarının tesadüf olmadığını, büyük bir emeğin karşılığı olduğunu belirterek, “hiçbir başarı tesadüf değil, büyük emekler vererek bu noktalara geldik” dedi.

"19 madalya ile en çok madalya alan ülke olduk"

Uğuz, “Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’de düzenlenen Avrupa Ümit- Genç- U21 Karate Şampiyonasında aldığımız 19 madalya ile en çok madalya alan ülke olduk ve takım halinde de 4. olduk. Avrupa Şampiyonasını 4. olarak tamamlayan milli takımımızı, teknik heyetimizi, görevli antrenörlerimizi ve sporcularımızı kutluyorum. 

"Bu önemli bir mesajdır"

Katkılarından dolayı  büyük dojo/ kulüp antrenörlerimize de teşekkür ediyor, ayrıca kendilerini kutluyorum. Şampiyonada yaş grubu itibarıyla en fazla madalyayı alan ülkeyiz. Bu önemli bir mesajdır ve bunu iyi okumak lazım diye düşünüyorum.

"Karate branşı emin ellerde yükselmeye ve yücelmeye devam edecektir"

Türkiye olarak katıldığımız her iki kategorinin birisinden madalya alınmış olması gerçekten gelecek için ve tabi ki altyapımız için ümit vaat ediyor. Son olarak şunu söyleyebilirim; Karate branşı emin ellerde yükselmeye ve yücelmeye devam edecektir. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde görüş belirtti.

Dereceye giren sporcuların isimleri şu şekilde:

Altın: Tarık Koç (Ümit erkek kata), Beyza Akkaya (Ümit kadın 47 kilo), Buse Kılıç (Genç kadın 53 kilo)

Gümüş: Zeyna Gaballa (21 yaş altı kadınlar +68 kilo), Muhammed Efe Yurtseven (Genç erkek kata), Muhammet Safa Yılmaz (Genç erkek 55 kilo), Mustafa İslam Oğrağlı (Genç erkek 68 kilo), Ömer Faruk Yürür (21 yaş altı erkek 75 kilo)

Bronz: Simay Aydın (Ümit kadın kata), Nehir Kılıç (Ümit kadın 54 kilo), Mesude Yalın (Ümit kadın 61 kilo), Efe Sağdıç (Ümit erkek +70 kilo), Defne Eda Yıldırım (Genç kadın 48 kilo), Süleyman Aydemir (Genç erkek 76 kilo), Tuana Aydın, Türkan Feyza Çelik, Zeynep Eroğlu, Elif Karaboğa (Ümit-genç kadın takım kata), Mustafa Akgül, Muammer Çağlar, Yusuf Eymen Yağcıoğlu, Muhammed Efe Yurtseven (Ümit-genç erkek takım kata), Aysima Hatice Kurt (21 yaş altı kadın 55 kilo), Sudenur Aksoy (21 yaş altı kadın 68 kilo), Mert Halıcı (21 yaş altı erkek 60 kilo).

Bakan Bak, milli karatecileri tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Ümitler, Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda 3’ü altın, 19 madalya kazanan milli sporcuları yayımladığı mesajla kutladı.Bakan Bak, tebrik mesajında, "Gürcistan’ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Avrupa Ümitler, Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda 3’ü altın, 5’i gümüş ve 11’i bronz olmak üzere 19 madalya kazanan milli sporcularımızı kutluyorum. 

Kazandıkları madalyalarla bizleri gururlandıran milli karatecilerimizin başarılarının devamını diliyorum. Şampiyonada ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı'mızın dinletilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN