MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Grup Toptantısında Açıklamalarda Bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Türkiye ara bulucu olarak tarihi bir rol üstlenmiştir.

Yayınlanma: 11:03 29-03-2022
Güncellenme: 02:06 27-06-2022
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Grup Toptantısında Açıklamalarda Bulundu.

MHP Genel Başkanı , partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"2023, Cumhuriyetin 100. yılı aynı zamanda 'nin karar ve kader yılıdır. Bizim kiralık anket şirketlerinden öğreneceğimiz bir şey yok. Sipariş anketler güneşi balçıkla sıvamaya yetmez. Biz Türkiye'nin her yerindeyiz, her noktasındayız.

Ülkemizin üzerinde oynanan oyunları milletimize aktaracağız. Tüm hazırlıklarımız yapıyoruz, işleyen demir pas tutmaz. 

Biz 2023 Haziran ayına kadar durmayacağız. Sürekli bir adım önde olmanın gayreti içinde olacağız. Fitnecilerin tuzaklarına katılmayacağız. 

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye'ye sığınan Ukraynalı sayısı 60 bini bulmuştur. Savaş demek kıtlık, yokluk, mağduriyet demektir. Meşru bir temele dayanan hiçbir savaşın kazançlı çıkanı olmayacaktır. Her savaşın kaybedeni insani değerlerdir. 

Saldırının küresel enerji ve emtia fiyat artışlarını nasıl etkilediği, hayat pahalılığını nasıl artırdığı ortadadır. Gıda ihracatının neredeyse yüzde 25'i Rusyanın tekelinde.

Türkiye'de gıda güvenliğinin tam ve eksiksiz sağlanması şarttır. Bu nedenler ekilebilir tarım arazilerini genişletmek ve çiftçilerini desteklemek zorundayız. Çiftçilerimize sağlanacak devlet desteği, üreticinin yokslluğunu ortadan kaldıran, afetlere karşı koruyan bir anlayışla yapılmalıdır.

Enerji arz güvenliği temin ve takviye edilmelidir. Bizim enerji politikamızın temel amacı, dış bağımlılık azalılarak, yerli enerji kaynaklarının verimli kullanılması, enerjide çeşitlilik ve kaynak güvenliği sağlanmasıdır. Bizim enerjimiz, ekmeğimiz kesinlikle yetecektir.

ŞEKER STOKU TARTIŞMASI

Ayçiçek yağından sonra şeker fiyatlarında yaşanan artışlarının gerçekçi olmadığı açıktır. Şu anda şeker eksiği değil fazlası mevcuttur. Telaşa ve paniğe gerek yoktur. Şeker stoklayan fırsatçıların gözünü hırs bürümüştür.

Ekonomik gerçeklerden uzak fiyat artışları kargaşayı amaçlıyor. O zaman, 2023'e kadar bu karanlık kampanya hız kesmeyecek gıda güvenliğimizi tehdide devam edecektir.

İSTANBUL'DA RUSYA-UKRAYNA MÜZAKERESİ

Rusya ve Ukrayna arasındaki yüksek tansiyonun tesirini birçok ülkede hissetmiştir. Türkiye iki ülke arasında barışın savunucusudur. Bu tarihi nitelikli görüşmenin şu sıralar başlayacağı açıklanmaktadır. Dileğimiz Putin ve Zelenski'nin İstanbul'da görüşmesinin yüzyüze gerçekleşmesidir. Dünya'nın beklediği çözüme bir adım daha yaklaşıldı. ABD savaştan rahatsız değil, uzamasını istiyor. 

“PUTİN VE ZELENSKİ’NİN İSTANBULDA YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELERİ TEMENNİMİZDİR”

* Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın neden olduğu yıkım ve yüksek tansiyon sadece mahut bir bölgeyle sınırlı kalmamış, tesirini pek çok ülkede az ya da çok hissettirmiştir.

* Türkiye, iki ülke arasında barışın savunucusu, anlaşmanın ve uzlaşmanın arabulucusu olarak tarihi bir rol üstlenmiştir. Bir yanda Putin, diğer yanda Zelenski'nin ülkemizin tutumuna, sürdürdüğü diplomatik performansa güven duyduğu anlaşılmaktadır.

* Dileğimiz ve temennimiz Putin ile Zelenski'nin yüz yüze görüşmelerini en kısa zamanda İstanbul'da yapması, savaşı barışla düğümlemeleridir.

* İnanıyorum ki, dünyanın beklediği çözüme bir adım daha yaklaşılmıştır. Türkiye hakem ülke olarak kalıcı barışın hadimi olduğunu bir kez daha ispat etmiştir.

“ORAK ÇEKİÇLİ BAYRAK SALLAYANLAR AMERİKANCI KESİLDİ”
* Biz çatışmaların son bulmasını, statükonun yeni baştan ele alınmasını, ateşkes rejiminin acilen tesisini arzuluyoruz. Ne ibret verici bir çelişkidir ki, geçmişte orak çekiç flamasını sallayan, Rusya yanlısı olarak mangalda kül bırakmayan gedikli Marksist-Leninist ve Sosyalistlerin bugün bir numaralı Amerikancı kesilmişledir. Rusya'nın karşısında Batı'nın sözcülüğünü yapanlar hastalıklı sömürge kalıntıları olduklarını acıklı şekilde göstermişlerdir.

* İstanbul Dolmabahçe rıhtımına demirleyen ABD'nin 6'ıncı filosuna 17 Temmuz 1968'de saldıranlar ve onların izinden yürüyenler, geldiğimiz bu aşamada utanmadan, sıkılmadan, hiçbir mahcubiyet duymadan o filonun tayfası, kurşun askeri haline gelmişlerdir.

* Bunların dünü mü doğruydu? Yoksa bugün yaptıkları mı doğrudur? Bu Komünist tertipçilerin kimin hesabına kiralandığı artık nettir. Bize göre bu namertlerin dünü de yanlıştı, bugünü de yanlıştır. Yeri gelir Rusya yanlısı, yeri gelir ABD taraftarı olurlar, ancak Türkiye'yi ve Türk milletini hayatta ağızlarına alamazlar, almaya da efendileri izin vermez.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli açıklamasında; "Bunlar hacıyatmaz gibi düşüp düşüp kalkıyorlar. 6 partinin ortak açıklamasında saçma sapan değerlendirmeye karşı biz de diyoruz ki hepinize geçmiş olsun. Yazık size, ayıp size, Türkiye'ye bu kadar mı yabancısınız? Türk milleti bunlara itibar etmeyecek 2023 yılında sandığa gömecektir." dedi.

Biliyor ve inanıyoruz ki tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur. Fikir ırmağında ıslanmış her söz önümüze koyulan taştır. Fikrimiz köklüdür, fedakarlığımız aşkındır. Biz ne yapacağını, nereye ulaşacağını bilen ve bu doğrultuda bıçkın bir iradeyle mücadelesini sürdüren Türkiye sevdalılarıyız. MHP'nin vizyonu kısıtlı, kırılgan bir çerçevede tanımlanamaz. Milletimiz ne diyorsa sözümüz odur. 2023 Türkiye'nin kader ve karar yılı, aynı zamanda tarihsel kavşağıdır. Bu bilinçle siyasi faaliyetlerimizi günden güne yaygınlaştırıyoruz. MHP'yi itibarsızlaştırmaya, oy oranının düşüşte olduğunu göstermeye çalışan kim varsa 2023'te nal toplayacak, bozguna uğrayacaktır. Algı operasyonları bize sökmez. Sipariş ve yalan anketler doğru duvarı yıkmaya, milletin iradesine ket vurmaya yetmez, yetmeyecek.

Aziz milletimizin iradesi üzerinde hiç kimse ambargo koyamayacaktır. Bizim anketimiz 85 milyon Türk vatandaşının duasıdır, güzel bakışıdır. Bizim hakkımızda tek söz ve karar sahibi büyük Türk milletidir. MHP, Türk milletinin gür sesi, parlak geleceğinin müjdesidir. Biz Türkiye'nin her yerindeyiz, biz vatanımızın her yöresindeyiz. Adım Adım 2023, İlçe İlçe Aydınlatma ve Anlatma Toplantılarımızı geçtiğimiz hafta sonu tamamladık. CHP'nin sandıktan 1. çıktığı 6 il 125 ilçede bu partinin gerçek emel ve hedeflerini açık seçik paylaştık. Parti yönetiminin ne hallere düştüğünü üstüne basa basa ifade ettik. 131 seçim bölgesinde CHP'nin yakalandığı iflah olmaz hastalığı detaylarıyla anlattık. Çalışmalara katılan siz değerli milletvekili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse Ramazan Bayramı'nı müteakiben kalan ilçelerimizi ziyaret edip aynı şevkle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu suretle 2023 hedeflerimizi, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları aktaracağız. Güçlü siyaset diyeceğiz, kutlu emanete hep birlikte sahip çıkacağız. MHP'nin teşkilatları birbiriyle bağlantılı, farklı siyasi programı başarıyla yerine getirmiştir.

Bahçeli’den anket şirketlerine: Algı operasyonları bize sökmez

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Bahçeli'nin hedefinde anket şirketleri vardı. Bahçeli, "MHP'yi itibarsızlaştırmaya, oy oranının iniş halinde olduğunu göstermeye çabalayan kim varsa 2023'de nal toplayacak, bozguna uğrayacaktır. Algı operasyonları bize sökmez" dedi.

ALGI OPERASYONLARI BİZE SÖKMEZ”

* Şunu bir defa inanç ve iddiayla söylemek isterim ki MHP’yi itibarsızlaştırmaya, oy oranının iniş halinde olduğunu göstermeye çabalayan kim varsa 2023’de nal toplayacak, bozguna uğrayacaktır. Algı operasyonları bize sökmez.

* Gerçeği bilip susanlar gerçeği bilmeyip susanlar kadar tehlikelidir. Bir gerçek vardır ki MHP’nin varlığı Türklüğün varlığıyla aynıdır. Bizim kiralık anket şirketlerinden öğrenebileceğimiz bir şey yoktur.

* Hamdolsun biz inkarcı değiliz. Bizim anketimiz 85 milyon Türk insanının duasıdır. Nehir olmayan yerde balık avına çıkanlar bizimle boy ölçüşemez.

“CHP’NİN YAKALANDIĞI AMANSIZ HASTALIĞI ANLATTIK”

* Biz Türkiye’nin her yerindeyiz. 19 Şubat 2022 tarihinde başlattığımız ‘Adım adım 2023, İlçe ilçe Anlatma ve Aydınlatma’ toplantılarımızı geçtiğimiz hafta sonu tamamladık.

* CHP’ye oy veren kardeşlerimize, parti yönetiminin ne hallere düştüğünü ifade ettik. 131 seçim bölgesinde CHP’nin yakalandığı amansız hastalığı anlattık.

* Allah nasip ederse Ramazan Bayramı’nı müteakiben kalan ilçelerimizi ziyaret edip aynı şevkle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu suretle 2023 hedeflerimizi, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları aktaracağız.

* Biz çok bilen değil, çok seven ve çalışan, çok inanan bir davanın mensuplarıyız. Gücümüz millet, güvencemiz devlettir. Zillet kervanının önü kesilecekse onun yegane yolu MHP ile Cumhur İttifakı’nın tavizsiz emsalsiz mücadelesidir.

* MHP ve Cumhur İttifakı, Türkiye’nin istikbal aydınlığıdır. Biz 2023 yılının haziran ayına kadar durmayacağız. Sürekli bir adım önde olmanın gayesi ve gayreti içinde olacağız. Fitnecilerin tuzaklarına takılmayacağız.

“GIDA GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ŞARTTIR”

* Küresel gıda ihracatının neredeyse yüzde 25'i Rusya'nın tekelindedir.Bu ülke tek başına yılda 44 milyon ton buğday ihraç etmektedir. Rusya ve Ukrayna hükümetlerinin buğday ihracatını durdurduklarını açıklaması bazı ülkeler için tam bir felaket habercisidir.

* Rusya ve Ukrayna’nın tarımsal faaliyetlerinde aksamaların dünya genelinde açlık sorunlarını kamçılaması konuşulmaktadır.

Türkiye bu 3 önlemi almalıdır:

* Gıda güvenliğinin tam ve eksiksiz sağlanması şarttır. Konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti milletimizi rahatlatmaktadır. Ekilebilir tarım arazilerini genişletmek zorundayız. Bu sektör üretim, işleme ve pazarlama boyutlarıyla bütüncül bir yapıya kavuşturulmalıdır.

* Tarım kentleri kurulmalıdır. İkinci stratejik tespit olarak, enerji, güvenliği temin edilmelidir. Yeni ve yenilebilir enerji kaynaklarından yaralanma vasıtalarıyla Türkiye Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulacaktır. Yerli enerji kaynaklarının verimli kullanılması, nükleer başta olmak üzere yeni enerjilerin üretilmesi ile ülkemizin enerji talebini karşılayacak duruma gelmesidir.

* Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz kaynağı ülkemizin elini siyasette güçlendirecektir. Bizim enerjimiz doğru kullanmasını bilirsek biz yetecektir. Türkiye ona buna minnet edecek bir ülke değildir. Türkiye tahıl ambarıdır. Allah rızkımızın kefilidir.

* Üçüncü tedbir olarak, bazı mal ve hizmetlerin fiyatlarında görülen hormonlu artışlara karşı caydırıcı önlemlerinin alınmasıdır.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN