Abone Ol

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı: 5 Ocak Zafer Bayramı Olarak Kutlanmalı

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, 5 Ocak Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü'nün "5 Ocak Zafer Bayramı" olarak kutlanması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 09:01 05-01-2024
Güncellenme: 09:01 05-01-2024
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı: 5 Ocak Zafer Bayramı Olarak Kutlanmalı

 MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, bugüne kadar her yıl Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü şeklinde anılan günün, 5 Ocak Zafer Bayramı olarak değiştirilmesinin daha uygun olacağını söyledi. 
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, işgalci Fransız güçlerinin Adana’dan kovuluşunun yıl dönümünde yaptığı açıklamada, “Adana ilimiz, Milli Mücadele tarihinde çok değerli bir yere sahiptir. Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Efendiler, bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur’ sözüyle de belirttiği gibi Adana, Milli Mücadelemiz için esin kaynağı olmuştur.” dedi. Başkan Yusuf Kanlı, 5 Ocak’ın bayram günü olarak kutlanması gerektiğini belirterek şöyle dedi:
“Her yıl 5 Ocak tarihinde, işgalcileri kovmanın sevinciyle haklı olarak kutlamalar yapıyoruz. Ancak, bu yıl bu vesileyle, sıradanlık kazanan bir hatayı düzeltmek gerektiğini ifade etmek istiyorum. Adına 5 Ocak Kurtuluş Bayramı, 5 Ocak Kurtuluş Günü denilerek idrak ettiğimiz 5 Ocak günlerindeki kutlama ve anma faaliyetlerimizin, bundan sonra 5 Ocak Adana’nın Zafer Bayramı veya 5 Ocak Zafer Günü olarak ifade edilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.”

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN