Abone Ol

Mengen; Sabit Gelirlilerin Alım Gücünü Korumak İçin Önlem Alınmalıdır.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri haftalık ilçe ziyaretleri kapsamında Adapazarı’nda okulları ziyaret ederek eğitim çalışanları ile bir araya geldi.

Yayınlanma: 10:05 11-05-2022
Güncellenme: 12:06 27-06-2022
Mengen; Sabit Gelirlilerin Alım Gücünü Korumak İçin Önlem Alınmalıdır.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri haftalık ilçe ziyaretleri kapsamında Adapazarı’nda okulları ziyaret ederek eğitim çalışanları ile bir araya geldi.

 

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Mengen, artan enflasyona dikkat çekerek, ”Toplu sözleşme kararıyla enflasyon farkının altışar aylık dilimler hâlinde maaşlara yansıtılması önemli bir adım ama bu enflasyonist ortamda yeterli değil. Memurlara enflasyon farkı aylık yansıtılmalıdır” dedi.

 

Eğitim çalışanlarının ekonomik, özlük ve akademik gündemi üzerine konuşan Mengen, enflasyonun artmasının alım gücünü her geçen gün düşürdüğünü söyledi. Bu durum kamu görevlileri için büyük bir kayıptır. Aylık eşel mobil devreye girmelidir şeklinde konuştu.

 

Enflasyon farkının altı ayda bir değil, aylık olarak ödenmesi gerektiğini vurgulayan Mengen, ”Toplu sözleşme kararıyla enflasyon farkının altışar aylık dilimler hâlinde maaşlara yansıtılması önemli bir adım ama bu enflasyonist ortamda yeterli gelmiyor. Memurlara enflasyon farkı aylık yansıtılmalıdır. Sabit gelirlilerin alım gücünü korumak için önlem alınmalıdır. Memurun alım gücünü kaybetmemesi için enflasyon rakamları kontrol altına alınıncaya, stabil durum üretilinceye kadar iki ayrı seçenek düşünülebilir. Ya aylık olarak enflasyon farkını yansıtma ya da alım gücü daha da düşmesin diye en azından üçer aylık yansıtma şeklinde uygulama olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Ek zam ve ücretlerin asgari ücret tutarı kadarından vergi muafiyeti gibi adımları takdir ettiklerini belirten Mengen, şöyle devam etti: ”Bu adımlar hakikaten önemli adımlardı. Bu olumlu yaklaşımları takdir ettik. Ancak geldiğimiz noktada şartlar düşük gelirli kamu görevlilerini zorluyor. Bu durumda şartlar da zorlanmalıdır. Enflasyona karşı tedbirler hayata geçirilmeli ve enflasyona karşı alım gücümüz korunmalıdır.”

 

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifine de değinen Mengen, öğretmenlik mesleğini düzenleyen müstakil bir kanun beklentisini karşılama yönünde olumlu bir adım olmasına rağmen, öğretmenlerin beklentilerini karşılamaktan uzaktır. Bundan sonra Kamu İdari Kurulu, KPDK, Toplu Sözleşme vb gibi süreçlerle istediğimiz noktaya getirmek için çaba harcamaya devam edeceğiz dedi.

 

Kaynak: BHA
Etiketler:
Editör: Büşra Ustaol - busraustaol@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN