Meclis ne zaman tatile girecek?

Meclis, 2023 yılında 1 Temmuz'da tatil planını erteleyerek çalışmalarına devam etti. Peki Meclis ne zaman tatile girecek?

Yayınlanma: 10:07 07-07-2023
Güncellenme: 10:07 07-07-2023
Meclis ne zaman tatile girecek?

Meclis ne zaman tatile girecek 2023? sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. 14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeniden mesaiye başlayan 28. Dönem TBMM Genel Kurulu'nda ekonomiye yönelik çalışmalar hız kazandı.

Memur ve emekli maaşlarında artış yapılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Milyonları ilgilendiren çalışmalar sürerken TBMM tatili ertelendi. Peki, Meclis ne zaman kapanacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

TBMM ÇALIŞMA SÜRESİ UZATILDI MI?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), 1 Temmuz'da tatile girmeyerek çalışmalarına devem edeceği yönünde alınan karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan TBMM kararına göre; Anayasa'nın 93'üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 5'inci maddelerine göre, 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü tatile girmesi gereken Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 13.06.2023 tarihli 4'üncü Birleşiminde karar verildi.

MECLİS NE ZAMAN TATİLE GİRECEK?

Meclis'te maaş zamları ve diğer önemli konular ile ilgili çalışmalar tamamlandığında tatile girmesi bekleniyor. Yeni açıklamalar geldiğinde haberimizde yer vereceğiz. 

MECLİS'TE 17 MADDELİK TORBA YASA TARTIŞILDI

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu 17 maddelik ekonomik düzenlemeleri içeren yasa teklifi tartışıldı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından, söz alan grup başkanvekilleri değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, seçimlerden önce AK Parti'nin vaad ettiklerini bir bir yerine getirdiğini vurgulayarak, "Bu noktada, o verdiğimiz sözlerden bir tanesini de Meclisimizin çalışmalarına ara vermeden hemen önce yasalaştırmak ve bir an evvel hem depremzede vatandaşlarımızın taleplerinin hızlı bir şekilde yerine gelmesi, hem de memur ve emeklilerimizin beklemiş olduğu müjdeyi bir an evvel ortaya koymak bağlamında bir yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduk. Bir an evvel Plan Bütçe'de, bahsedilen bütün 17 maddelik bu paketin evveliyetle görüşülerek Genel Kurul'un takdirine gelmesine muhatap olacağız ve burada da siz değerli milletvekillerimizin destekleriyle bu paketi bir an evvel geçirmek istiyoruz" dedi.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: İpek Çınar - ipekcinar@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN