Abone Ol

Konakçı'nın Hatay İddiasına İmam Gök'ten Sert Tepki: 'Hatay Türk Toprağıdır!'

Halil Konakçı'nın Hatay'ın Türk yurdu olmadığını iddia ettiği video, sosyal medyada büyük tepki yarattı. Tepki gösterenlerden biri, Avcılar Zeynebi Kübra Camisi'nin imamı Muhammed Ali Gök oldu.

Yayınlanma: 13:08 12-08-2023
Güncellenme: 13:08 12-08-2023
Konakçı'nın Hatay İddiasına İmam Gök'ten Sert Tepki: 'Hatay Türk Toprağıdır!'

Kadınları ve LGBTİ+’ları hedef aldığı videolarla ve Cumhuriyet düşmanlığıyla tanınan, kendisini ‘imam’ olarak tanıtan gerici Halil Konakçı’nın Hatay’ın Türk yurdu olmadığını söylediği video sosyal medyada büyük tepki uyandırdı.

Konakçı’ya tepki gösterenlerden biri de Avcılar Zeynebi Kübra Camisinin imamı Muhammed Ali Gök oldu. Cuma hutbesinde “Hatay Türk toprağıdır” diyen Gök şu ifadeleri kullandı:

“Çok üzücü bir şeye denk geldik. Bir tane ismen din adamı, gerçekten öyle mi bilmiyorum. Şöyle cümleler kurdu: Dedi ki, ‘Hatay Türk toprağı değildir. Hatay Arap toprağıdır. Fransa’nın kontrolündeyken daha iyi bir seviyedeymiş. Hatay Türk topraklarına katıldıktan sonra ezanlar yasaklandı’ diye saçma sapan şeyler söylediler.

Tarihi ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyenlerden öğrenirseniz işte böyle olur.

Kesinlikle bizim tavrımız nettir: Hatay, Türk toprağıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin toprağıdır. Bu devletin bir karış toprağına ‘aslında şunların toprağıdır’ demek kimsenin haddi de hakkı da değildir.

Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir karış toprağına göz dikemez.”

Kaynak:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN