Abone Ol

Kırşehir'den Sarıkamış'a şehit anma yolculuğu

Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan ve dernek üyeleri, Sarıkamış Harekatı'nın 109'uncu yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesine hareket etti.

Yayınlanma: 09:01 05-01-2024
Güncellenme: 09:01 05-01-2024
Kırşehir'den Sarıkamış'a şehit anma yolculuğu

KIRŞEHİR Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve üyeleri, Sarıkamış Harekatı'nın 109'uncu yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesine hareket etti.
Sarıkamış'ta 5 Ocak'ta başlayacak ve 7 Ocak Pazar günü sona erecek olan programa katılmak üzere Kırşehir'den yola çıkan Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sarıkamış'ta düzenlenecek olan programlara katılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, "Şanlı Türk milleti, tarihinde nice düşmanlarla savaşlar vermiştir. Ancak savaşların belki de en çetini, Allahuekber Dağları'ndaki dondurucu soğukta ayağında çarık, yüreğinde vatan sevgisiyle yol alan askerlerimiz tarafından verilmiştir. Yıllar geçse de yüreklerimizi kor gibi yakan Sarıkamış Harekatı'nda 90 bin vatan evladını soğuk karlar altında şehit verdik" dedi.
Kılıçaslan, "Çanakkale'nin, Dumlupınar'ın anahtarı, kurtuluş mücadelemizin önsözünün yazıldığı topraklara, 109'uncu yılında Sarıkamış şehitlerini anmak üzere Sarıkamış'a gidiyoruz. Bu vesileyle Sarıkamış Harekatı'nın 109'uncu yıl dönümünde, adını tarihe ve bağrımıza buzdan harflerle kazıyan, kefenleri bembeyaz karlar olan Sarıkamış şehitlerimiz başta olmak üzere vatanımızın korunması, milletimizin bekası ve şanlı al bayrağımız uğrunda canları pahasına bu aziz toprakları bizlere vatan kılan kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN