Kınık'ta Çıkan Orman Yangınında Ekipler Gece Boyunca Mücadele Etti

Kınık'ta ormanlık alanda yangın çıktı. Ekipler, helikopterler ve araçlarla müdahale ediyor. 3 mahalle tahliye edildi. Yangın sebebi, saman basma makinesinin alev alması olduğu söyleniyor.

Yayınlanma: 09:07 27-07-2023
Güncellenme: 09:07 27-07-2023
Kınık'ta Çıkan Orman Yangınında Ekipler Gece Boyunca Mücadele Etti

Yangın, dün saat 14.13 sıralarında Kınık'ın İbrahimağa Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. 14.28'de ilk müdahalesi gerçekleştirilen yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Yangınla mücadele çerçevesinde 7 uçak, 7’si askeri helikopter olmak üzere toplamda 19 helikopter, 34 arazöz, 13 su ikmal aracı 6 iş makinesi ve 7 ilk müdahale aracı ile ekipler alevlere müdahale ederken, havanın kararmasının ardından uçaklar ve helikopterler bölgeden ayrıldı. Alevlerle mücadele 600 personelin de katılımıyla yerden müdahale aralıksız devam etti.

Tedbiren 3 mahalle tahliye edildi

Tedbiren bölgedeki Balaban, Çiftlik ve Karatekeli mahallelerinin tahliye edildiği bildirilirken, yangının çıkış nedeni olarak saman basmada kullanılan bir balya makinesinin alev alması ve alevlerin ağaçlara sıçraması üzerine yangının meydana geldiği öne sürüldü.

Helikopterler yeniden havalandı

Gece boyunca yer ekiplerinin alevlerle mücadelesine günün ağarmasıyla birlikte hava araçları da katıldı. 17’nci saate girdiğimiz yangında, havalanan helikopterler alevleri söndürmek için tekrardan çalışmalara başladı. Bölgede çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: İHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN