Kazım Yevimli, sahada dur durak bilmiyor

İzmir’de tekstilden, spora kadar geniş bir yelpazede bütün kronik sorunlara eğilen Genç Siyasetçi Kazım Yevimli bu kez hayvancılık ve tarım sektörünün sorunlarına eğildi. Yevimli, sektör temsilcilerinin sorunlarını dinleyerek, sorunları not alıp, rapor oluşturdu

Yayınlanma: 12:11 08-11-2022
Güncellenme: 12:11 08-11-2022
Kazım Yevimli, sahada dur durak bilmiyor

İzmir’de son yıllarda aktif bir siyasetçi, kentin tüm sorunlarına eğilmeye, vatandaşlarla bir araya gelmeye ve çözüm önerileri sunmaya gayret gösteriyor. Bu isim; 2023 seçimlerinde milletvekili aday adayı olması beklenen Genç Siyasetçi Kazım Yevimli. Şimdiye kadar tekstil sektöründen spora kadar geniş bir yelpazede kronikleşmiş birçok soruna eğilen ve çözüm önerisi arayışına giren Yevimli, son olarak tarım ve hayvancılık sektörünün sorunlarına eğildi. Yevimli, bu kapsamda kentteki üreticileri ziyaret ederek, sektöre dair bilgiler aldı. Sosyal medya hesabından üreticilerin zor durumda olduğunu açıklayan Yevimli, ekibiyle birlikte çalışmalara başladıklarını, durumu rapor haline getirip çözüm önerileri oluşturmaya başladıklarını belirtti.

YÜKSEK BİR MALİYET ARTIŞI VAR

Yevimli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Küçükbaş ve Büyükbaş hayvancılık yapan üreticilerimizle, yem sektörü işletmelerini ziyaret ettik. Üreticilerimiz; geçen seneden bu yana artan girdi maliyetlerinden oldukça şikayetçi. Geçen sene ve bu sene arasındaki satışları karşılaştırdık. Yüzde 500’lük bir maliyet artışı artış söz konusu. Geçen sene bir çuval yem alınan para ile bu sene bir poşet yem alınabiliyor! Yemin kilosu 2,5 TL iken şu anda 15-16 TL’ye alınabiliyor. Yem fiyatlarındaki artışın, hayvancılığı ciddi şekilde etkilediğini savunan sektör temsilcilerimiz; işlerini genel olarak borç ve kredilerle yönetmeye ve ayakta kalmaya çalışıyor. İkinci durağımız ise seracılık faaliyeti yürüten üreticilerimiz ve mantar yetiştiricileriydi. Seralara gelen yüksek elektrik faturaları, soğuk havalarda don vurmasından ötürü üreticilerimiz ciddi zararlara uğramış durumda. İhtiyaç listesinde yer alan tüm kalemlerin fiyatlarında yüksek bir maliyet artışı söz konusu. Tek istekleri destek. Sorunları detaylıca not aldık ve raporlaştıracağız. İlgili sektörlerdeki ekip arkadaşlarımızla çözüm önerileri üzerine çalışıp, genel merkezimize raporlarımızı sunacağız. Üreticilerimiz asla umutsuzluğa kapılmasın biz yanlarında olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

YAKIN TAKİP

Öte yandan Yevimli’nin, parti içerisinde, saha çalışmaları anlamında en aktif siyasetçi olmasının Ankara’da da geniş yankı uyandırdığı ifade edilirken; Yevimli’nin adının vekillik için üst sıralardan geçtiği iddia edildi.

Kaynak:
Editör: Ulaş Üstündağ - ulasustundag@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN