Kazım Yevimli geride bıraktığımız 3 yılı değerlendirdi

CHP İzmir’de milletvekilliği aday adaylıkları başvuruları tamamlandı

Yayınlanma: 23:03 26-03-2023
Güncellenme: 23:03 26-03-2023
Kazım Yevimli geride bıraktığımız 3 yılı değerlendirdi

Seçimlerden 2 yıl önce, tüm adaylardan önce, aday adaylığını açıklayan ve toplumun tüm kesimlerine dokunan 1. Bölge Aday Adayı Kazım Yevimli, geride bıraktığı 3 yılı değerlendirerek, “Takdir Genel Merkezimizin” dedi

 

Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü belki de tarihinin en kritik seçimlerinden bir tanesi için sandık başına gidecek. Siyasi partilerde tüm illerde aday adaylığı başvuruları devam ederken; milleti parlamentoda temsil edecek isimlerin kimler olacağı merakla bekleniyor. Merak edilen illerden bir tanesi İzmir. Geride bıraktığımız haftada 200’den fazla aday adayının CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı olmak için başvuru yaptığı bilinirken; bu isimlerden bir tanesi, bir yönüyle diğer rakiplerinden daha fazla ön plana çıkıyor. Bu isim yaklaşık 2 yıl önce CHP İzmir Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan ve iki yıldır sahada adım atmadık yer bırakmayan Kazım Yevimli. Yevimli ile dolu dolu geçen, geride bıraktığımız 2 yılı değerlendirdik. Ekibiyle birlikte çok büyük bir emek harcadığını ve toplumun tüm sorunlarına değindiğini belirten Yevimli, “Biz toplumuzun hemen hemen tüm sorunlarını biliyoruz. Bunun için 2 yıldır yoğun bir çalışma içerisindeydik. Adım atmadık yer bırakmadık. Neler yapacağımıza dair yol haritamız hazır. Çalışma iştahımız oldukça yüksek. Partimiz görev verirse Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde var gücümüzle çalışacağız. Takdir Genel Merkezimizin” ifadelerini kullandı.

İSTİHDAMA BÜYÜK FAYDAMIZ OLACAK

İstihdam projesiyle tanınan ve oluşturduğu sistemle 7 binden fazla insanı işe yerleştirmeyi başaran Yevimli, bu projenin ulusal bir boyuta evrilmesi için rapor hazırladıklarını, ilerleyen günlerde Türkiye’nin en büyük problemlerinden bir tanesi olan istihdam sorununu ortaya çıkardıkları sistemi geliştirerek sağlayacaklarını ifade etti. Yevimli, “Bu proje yerel ölçüde oluşturulmuş bir projeydi. Fakat ilerde bir gün ulusal ölçüde uygulama hayalimiz vardı. Bu yönde ekibimizle birlikte sıkı bir çalışma içerisine girdik. Projemizi en iyi hangi şekilde geliştirebileceğimizi tartıştık. Projemizi daha da geliştirdik. Raporlar hazırladık, genel merkezimizle bu raporları paylaştık. Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Bu seçimi kazanır kazanmaz, projemizi ulusal ölçeklerde büyütmek için girişimlerimizi büyüteceğiz ve istihdam sorununa büyük bir faydamız olacak” dedi.

 

TARIM VE HAYVANCILIĞIN SORUNLARI

Çiftçi ve hayvancılık sorunları ile ilgili gözlemleri olan Yevimli, kırsalda vatandaşların yaşadığı sorunlara, üretimin azalmasına dair birçok gözlemde bulunmuş, bu konularda geçtiğimiz aylarda medyada da çokça yer bulmuştu. Kalkınmanın sac ayaklarından bir tanesinin üretim olduğunu vurgulayan Yevimli, “Göreve geldiğimizde en çok üzerine eğileceğimiz konulardan bir tanesi kesinlikle tarım ve hayvancılık olacaktır. Biliyorsunuz geçen sene çiftçilerimize ve hayvancılıkla uğraşan birçok vatandaşımıza dokunmuş, sorunlarını yerinde gözlemlemiştik. Özellikle girdi maliyetlerinin sürekli artması bugün bile sorunların katlanarak arttığını göstermektedir. Bu konuda partimizin ilgili birimlerinin de değerli çalışmaları var. Biz de onlara katkı sağlamak adına oldukça fazla rapor tuttuk, tutmaya da devam ediyoruz. Elimizdeki verileri genel merkezimizle paylaşacağız” dedi.

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINA HAKİMİZ

Saha gezileri kapsamında tekstil sektöründeki sorunları da yerinde inceleyen Yevimli, sektörün son yıllarda dolar kurundan ötürü çıkmaza sürüklendiğini, sürekli maliyet artışlarının aldığımız ürünlerin fiyatını arttırdığını ifade etti. Yevimli geçmişte sektör temsilcileri ile yaptığı görüşmelere ilişkin ise; “Sektörde yaşanan; girdi maliyetlerinin atması, tedarik sıkıntısı, iplik konusunda dış ticaret açığı ve iş verenlerin maaş, vergi vb. sorunlarına hakim olduk. Bu sorunların giderilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mevcut sorunlara kalıcı çözümler getirilecek. Tekstil işçileriyle de sohbet ettik. Emekçilerin enflasyon karşısında ezilmemesi gerekiyor” dedi.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNİN YANINDAYIZ

Yevimli’nin iki yıllık saha çalışmaları içinde belki de en çok dikkat çekenlerden bir tanesi de amatör spor kulüplerinin sorunlarına değinmesi oldu. Sayıları on bini geçen amatör spor kulüplerinin sorunlarının çok fazla dile getirilmediği dönemde bu alana eğilerek, spor camiasında hatırı sayılır bir saygınlık kazanan Yevimli, “Amatör branşlar, bir ülkenin spor kültürünün en önemli merkezlerinden bir tanesidir. Gençlerimizin sporla ilk tanıştığı yerler buralar. Fakat her biri maddi anlamda büyük çıkmazlar içerisinde. Bu sorunların giderilmesi için de muhatap bulmakta zorlanıyorlar. Oysa ki spor sadece profesyonel branşlardan ibaret değil. Buradaki kardeşlerimize de elimiz değmesi gerekiyor. Ekibimle birlikte basına yansımayan birçok kulübü de ziyaret etmişliğimiz var ve gerekli raporları tuttuk. Onlar için de mücadele edeceğiz. Gelecek nesillerin daha zinde ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmesi için amatör kulüplere destek olmalıyız” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Geride bıraktığımız son 3 yılda en tüm dünya Kovid 19 pandemisi yaşamış, bu süreçte sağlık çalışanlarının önemi büyük ölçüde kavranmıştı. Yevimli’nin saha çalışmalarından bir diğer dikkat çeken unsur da sağlık çalışanlarının özlük haklarındaki kayıpların ve sendikal mücadelelerini tespit etmek ve bunlara ilişkin çalışmalar yapmasıydı. Bu konuda da değerlendirmelerini ileten Yevimli, “Sağlık emekçilerimizin sorunlarını medyada sürekli şekilde duyuyoruz zaten. Bizler bu sorunları daha da derinlemesine irdeledik. Kıymetli sendika temsilcilerinden değerli bilgiler edindik. Ben inanıyorum ki sağlık emekçilerinin çözülmeyecek hiçbir problemi yok. Bunu da 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde gerçekleştireceğiz” dedi.

GENÇLERLE DİRSEK TEMASINDAYIZ

Yevimli’nin genç bir aday olması, siyasete atılmak isteyen birçok gence de ilham kaynağı olduğu bilinmekte. Gençlerin ülke yönetiminde daha fazla yer alması gerektiğini belirten Yevimli, saha çalışmaları kapsamında gençlerle sık bir araya geldi, bu buluşmalar CHP Genel Merkez nezdinde de oldukça yankı uyandırdı. Gençlerle ilgili çalışmalarını aktaran Yevimli, “Ben genç bir adayım. Etrafımda veya Türkiye’nin dört bir yanından siyasete atılmak isteyen, ülkemizin geleceğini şekillendirmek isteyen genç kardeşlerimize ilham kaynağı olduğumuz sürekli şekilde kulağımıza geliyordu ama destek mesajları da gelince buna gerçekten ikna olduk. Bana ağabey senin sayende ben de aday olmayı düşünüyorum sence ne yapmam gerekiyor diye birçok kardeşimden mesaj geliyor. Bununla ilgili ekibimle birlikte bir komisyon oluşturduk. Gençlerin siyasette nasıl daha rahat bir şekilde ilerlemesi gerektiği konusunda küçük eğitimler vermeyi düşünüyoruz ilerleyen süreçte. Gençlerle buluşmalarımız partimizce de takdir topladı. Genel Başkan yardımcılarımız çalışmalarımızı kendi sosyal medya hesaplarında paylaştı. Bu da ne kadar doğru adımlar attığımızı göstermektedir” dedi.

DİJİTAL SAHA PROGRAMI BİR MİLAT

Yevimli’yi vizyon olarak en çok ön plana çıkaran çalışmalardan bir tanesi ise Dijital Saha Çalışmaları Programı oldu.Daha fazla kitlelere ulaşmak için sadece sahada değil aynı zamanda dijitalde saha çalışmaları başlatan Yevimli’nin bu projesi diğer siyasi partilerce de dikkatle takip edilmişti. Siyasal Katılım”, “İstihdam” ve “Eğitim” vb. birçok konuyu ele alan Yevimli, kısa süre içerisinde 100 bin izlenme rakamların ulaşmayı başarmıştı. Yevimli, “İki yıldır saha çalışmalarımızla İzmir’de neredeyse girmedik yer bırakmadık ama bazen gittiğimiz yerlerde ulaşmak istediğiniz kitlenin bütününe; herkesin aynı gün müsaitlik durumu oluşmadığı ulaşamadığımız oluyor. Biliyorsunuz artık dijital bir dünyadayız. Sosyal mecraları etkin kullanıyorduk zaten ama artık daha etkin kullanmaya başladık. Bu program ile sadece İzmir değil, Türkiye’nin 4 bir köşesinden insanlarımıza ulaşmayı başardık” dedi.

PARTİMİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

Bu süreçte Ankara’da da sık sık bulunan, partisini genel merkezi ve TBMM Grup Toplantılarının birçoğunda yalnız bırakmayan Yevimli, “Değerli dava arkadaşlarım, sevgili büyüklerim Türkiye’nin Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde aydınlık bir geleceğe ulaşması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Ben de bir partili olarak onları yalnız bırakamazdım. Elimden geldiğince destek olmak adına yanlarında oldum. Destek verdim. Destek vermeye de her zaman hazır olduğumu ilettim. Tüm Genel Başkan Yardımcılarım, değerli partililerim ve Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu ziyaretlerimden memnuniyet duyduğunu biliyorum. Bu da beni çok onure ediyor” dedi.

Kaynak:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN